Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sun Microsystems en Imation samen in Jiro-ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sun Microsystems en Imation samen in Jiro-ontwikkeling

Imation wil specialiseren in Jiro-ontwikkeling

Amersfoort, 3 mei 2000 - Sun Microsystems en Imation Corp, specialist in dataopslag en informatiebeheer, gaan samenwerken op het gebied van de door Sun ontwikkelde Jiro-technologie. De samenwerking voorziet erin dat Imation Jiro-oplossingen gaat ontwikkelen voor de netwerkopslagproducten van Sun. Jiro-technologie maakt het mogelijk platformonafhankelijke oplossingen te ontwikkelen voor het verbinden van opslagsystemen, beheeroplossingen en netwerkapparaten. Jiro maakt daarbij gebruik van het Java 2-platform van Sun.

Volgens Denise Shiffman, Vice-President of Marketing bij Sun Network Storage, betekent de samenwerking met Imation een versnelling van de ontwikkeling van Jiro-producten en -software voor intelligente beheerdiensten, applicatiesystemen en opslag. “De keus van Imation voor Jiro is een onderstreping van het belang dat ontwikkelaars van opslagproducten toeschrijven aan deze nieuwe technologie, die op korte termijn commercieel beschikbaar komt.”

Steve Ladwig, President van Imation Data Storage & Information Management, stelt dat Sun en Imation dezelfde visie hebben op opslag en open architecturen voor opslag. “Die maken echte interoperabiliteit en automatisch beheer op elk soort platform mogelijk. De samenwerking met Sun is een illustratie van ons doel om onze sterke positie in opslagproducten verder uit te bouwen door het bieden van een complete portfolio van diensten, oplossingen en software.”

Imation begint met de ontwikkeling van Jiro-ondersteuning voor de opslagproducten van Sun waaronder de Sun StorEdge A5100 en A5200 en voor de beheersoftware van Sun. In een later stadium wordt de technologie ook ingezet voor producten van andere leveranciers van opslagproducten. Volgens Bradley Rubin, Chief Technology Officer bij Imation Data Storage & Information Management, is de Jiro-technologie van groot belang voor de opslagmarkt. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze technologie van sterke invlo ed is op het beheer van opslagnetwerken omdat het platform-connectiviteit biedt, evenals automatische configuratie en policy-based beheer.” De Jiro-technologie dateert van 1998 en is erop gericht een volledig platformonafhankelijke oplossing te bieden voor interoperabiliteit van opslagsystemen, servers, applicaties en apparaten binnen een netwerk. De technologie biedt ontwikkelaars een open omgeving voor het maken en in gebruik nemen van oplossingen voor opslagbeheer en voor het controleren en configureren van gerelateerde datadiensten.

In februari 2000 verscheen de Jiro Technology Developer's Release. De broncode hiervan is vrij beschikbaar op basis van het Sun Community Source Licence-model op www.jiro.com.downloads.

Sun Microsystems
Sun Microsystems, opgericht in 1982, heeft met haar unieke visie ‘The Network Is The Computer' een leidende positie veroverd op het gebied van hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie: ‘We're the dot in .com'. Sun behaalde een jaaromzet van $
12,4 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op www.sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.
Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en ‘The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle SPARC-handelsmerken worden onder licentie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

VOOR MEER INFORMATIE:
Sun Microsystems Computers
Jeanette Verstappen
Tel: 033 450 1234
E-mail: (jeanette.verstappen@holland.sun.com)

Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
Tel: 030 656 5070
E-mail: (ward@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie