Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse Volksunie stelt nieuwe regeling bewindvoering voor

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

VU&ID introduceert omvattende regeling geestelijk disfunctionerenden (02/05/00)

Vandaag dienen de VU&ID-kamerleden Geert Bourgeois en Karel Van Hoorebeke in de Commissie Justitie enkele voorstellen in ter verregaande amendering van het wetsvoorstel van Luc Goutry (CVP) m.b.t. de bewindvoering. Bourgeois en Van Hoorebeke amenderen het oorspronkelijk voorstel dusdanig dat er een nieuwe en omvattende regelgeving voor alle categorieën van geestelijk disfunctionerenden tot stand komt.

Momenteel bestaat er een complexe waaier van wettelijke regelingen voor verscheidene vormen van geestesziektes. Zo zijn er, afhankelijk van het geval, diverse gerechtelijke instanties bevoegd die diverse maatregelen kunnen uitspreken: bewindvoering, onbekwaamverklaring, bijstand door ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie