Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chello en VTR Globalcom bieden samen breedband in Chili

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chello

chello broadband naar chili

chello en vtr globalcomgaan samen supersnelle breedband internetdiensten aanbieden in chili

o start chello-diensten naar verwachting binnen enkele maanden o chellos eerste spaanstalige portal

Amsterdam, 3 mei 2000 chello broadband nv, (chello), één van 's werelds meest toonaangevende breedband-internetbedrijven, actief in Europa, Latijns-Amerika en Australië en winnaar van de Best European Consumer ISP award, kondigde vandaag aan dat ze supersnelle breedband internet diensten in Chili gaan aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met VTR GlobalCOM (VTR), de grootste provider van draadloze kabeltelevisie, MMDS, DTH, kabeltelefonie en internetdiensten in Chili.

Deze eerste Spaanstalige portal van chello (www.chello.cl) wordt tevens de eerste in Zuid-Amerika, sinds het bedrijf op 25 februari aankondigde haar breedband-internetdiensten uit te breiden naar Zuid-Amerika. Door de samenwerking met VTR krijgt chello sterke voet aan de grond op de Chileense markt. Het hoofdkantoor van VTR, een 100% dochteronderneming van UnitedGlobalCom, is gevestigd in Santiago de Chile. VTR heeft naar schatting een aandeel van 60% in de kabeltelevisiemarkt van Chili. Hun netwerk beslaat ruim 1,6 miljoen huishoudens in een franchisegebied van 2,35 miljoen in de 42 belangrijkste steden van het land. chello verwacht haar diensten binnen enkele maanden te lanceren.

"Chili is de eerste stap in de oversteek naar Zuid-Amerika en de eerste deal die getekend werd na de opening van ons regionale kantoor in São Paulo, Brazilië," zegt Roger Lynch, president en CEO van chello broadband nv. "We hebben nu ook een kantoor in Santiago geopend en we zijn verheugd over de samenwerking met VTR, één van de belangrijkste aanbieders van breedband in Chili. We zijn ook geïnteresseerd in samenwerking met andere Zuid-Amerikaanse
breedband-netwerkmaatschappijen. Volgens de vooruitzichten voor het volgende jaar is Chili één van de snelst groeiende economieën in de regio. Het groeipercentage van het BBP bedraagt ongeveer 5%, de inflatie is gering en er is een groeiende en welvarende middenklasse. Deze bevindt zich voornamelijk in de belangrijkste stedelijke gebieden, waar VTR dekking heeft."

Net als elders in de wereld zal chello haar klanten in Chili de ultieme internet-ervaring bieden: supersnel breedband internet. Content van wereldwijde, nationale en plaatselijke partners en beeld en geluid van hoge kwaliteit, allemaal aangeboden in de taal van het desbetreffende land.

Abonnees ontvangen een aantal multimediakanalen, met onder andere nieuws, amusement, communicatie en interactieve spelletjes. De dienst zal tevens een aantrekkelijk klantenpakket omvatten, met service, installatie en een helpdesk.

Fares Nassar, regionaal directeur van chello broadband Zuid-Amerika: "Chili is één van de meest dynamische internetmarkten in Zuid-Amerika. Dit komt voornamelijk doordat Chili behoort tot de meest stabiele en groeiende economieën in de regio. Chili is één van de landen in Zuid-Amerika waar internet het meest wordt gebruikt. De Chileense markt is voor chello een ideale eerste stap in Zuid-Amerika. VTR is de absolute leider in Chili als het gaat om innovatief amusement en communicatiediensten. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie in alle belangrijke markten, zoals satelliet-tv, internet en telefonie."

Blas Tomic, president van VTR, zegt: "De combinatie van VTR en chello is perfect. Door chellos enorme ervaring in het benaderen van plaatselijke markten in hun eigen taal en vanuit hun eigen culturele perspectief, beschikt zij over de expertise om effectief gespecialiseerde breedband-content te leveren - in het Spaans en toegespitst op de plaatselijke cultuur. chello brengt al haar breedband-kennis en -ervaring als de leidende, meertalige, multi-platform portal mee naar VTR en Chili. Deze ervaring is opgedaan bij de zeven portals die chello de afgelopen maanden in andere talen heeft opgezet."

chello broadband nv
chello broadband is één van 's werelds meest toonaangevende breedband-internetbedrijven, actief in Europa, Latijns-Amerika en Australië en winnaar van de Best European Consumer ISP award. chello is commercieel actief in zeven landen. De hoofdvestigingen bevinden zich in Amsterdam en er zijn filialen in Amsterdam, Parijs, Wenen, Hamburg, Brussel, Oslo, Stockholm, Washington DC, Sydney, São Paulo en Santiago. chello broadband is een dochterbedrijf van United Pan-Europe Communications (UPC) . Via kabelmaatschappijen en andere breedbandnetwerken biedt chello een revolutionaire, altijd toegankelijke internetservice en breedband-content aan zakelijke en particuliere gebruikers. chello broadband werkt in Australië samen met AUSTAR United CommunicationsTM, een dochterbedrijf van United Globalcom (UGC). De breedbandservice wordt in Australië via satelliet aangeboden en zal in Nieuw-Zeeland via de kabel beschikbaar zijn. Op 31 maart 2000 had chello 171.000 abonnees.

Via portals biedt chello, in de taal van landen waar de service wordt geleverd, tekst, geluid en video over AORTATM, de eigen, kostenefficiënte IP-backbone van chello. De gebruiker kan daardoor tegen minimale kosten beschikken over een eersteklas breedbandige ervaring.

In 1999 ontving chello broadband op het ISP Forum 99 de onderscheiding voor de beste ISP van Europa.

chello is hoofdsponsor van het F1-team Arrows.

chelloTM is een gedeponeerd handelsmerk van chello broadband nv

Over VTR GlobalCom
VTR GlobalCom (VTR) is de grootste provider van de telefoonlijntelevisie, MMDS, DTH, kabeltelefonie en breedband-internetdiensten in Chili. VTR, gevestigd in Santiago, heeft ongeveer 60% van de markt voor kabeltelevisiediensten in Chili in handen. Het bedrijf bedient ruim 1,6 miljoen huishoudens in een franchisegebied van 2,35 miljoen. In 1999 is de kabeltelefoniedienst van VTR enorm uitgebreid. Er zijn bijna 100.000 abonnees, een aantal dat tegen het einde van dit jaar naar verwachting zal zijn verdubbeld. Het bedrijf staat op de telefoniemarkt in Chili dan ook op de tweede plaats. VTR is tevens de enige provider van breedband-internetdiensten in het land. Sinds april 1999 is VTR volledig in handen van UnitedGlobalCom.

Over UnitedGlobalCom
United (NASDAQ UCOMA) is de grootste breedband-communicatieprovider van video-, voice- en dataservices buiten de Verenigde Staten. UnitedGlobalCom is actief in 23 landen en bereikt met haar netwerk ruim 16 miljoen huishoudens en bedrijven en ongeveer 8 miljoen voice- en videoklanten. Daarnaast had de telefonietak van het bedrijf op 31 december 1999 ruim 320.000 telefoonlijnen en de supersnelle internettoegang telde ruim 120.000 abonnees. Grote dochterondernemingen van UnitedGlobalCom zijn UPC (voor 51% eigendom) het grootste pan-Europese breedband-communicatiebedrijf; Austar United Communications (voor 75% eigendom) de snelst groeiende provider van satelliet, kabeltelevisie en telecommunicatie in Australië en Azië; en VTR Global Com (voor 100% eigendom), de grootste provider van kabeltelevisie en voordelige telefoondiensten in Chili.
Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Ross Sampson
svp communications
chello broadband nv
tel: +31 20 778 8288
e-mail: (ross@chello.com) Mike Smith
vp industry relations US
chello broadband nv
tel: +1 703 742 6482
email: (mjsmith@chello.com)

Fares Nassar
regionaal directeur, Latijns-Amerika
chello broadband cl
tel: +55 11 9999 5469
email: (fnassar@chello.com)

Bezoek onze websites op: www.chello.com
www.chello.at
www.chello.com.au
www.chello.fr
www.chello.no www.chello.cl
www.chello.be
www.chello.de
www.chello.nl
www.chello.se

© 2000 chello broadband n.v. Alle rechten voorbehouden. Gebruikersvoorwaarden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie