Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chello en VTR Globalcom bieden samen breedband in Chili

Datum nieuwsfeit: 03-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chello

chello broadband naar chili

chello en vtr globalcomgaan samen supersnelle breedband internetdiensten aanbieden in chili

o start chello-diensten naar verwachting binnen enkele maanden o chellos eerste spaanstalige portal

Amsterdam, 3 mei 2000 chello broadband nv, (chello), één van 's werelds meest toonaangevende breedband-internetbedrijven, actief in Europa, Latijns-Amerika en Australië en winnaar van de Best European Consumer ISP award, kondigde vandaag aan dat ze supersnelle breedband internet diensten in Chili gaan aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met VTR GlobalCOM (VTR), de grootste provider van draadloze kabeltelevisie, MMDS, DTH, kabeltelefonie en internetdiensten in Chili.

Deze eerste Spaanstalige portal van chello (www.chello.cl) wordt tevens de eerste in Zuid-Amerika, sinds het bedrijf op 25 februari aankondigde haar breedband-internetdiensten uit te breiden naar Zuid-Amerika. Door de samenwerking met VTR krijgt chello sterke voet aan de grond op de Chileense markt. Het hoofdkantoor van VTR, een 100% dochteronderneming van UnitedGlobalCom, is gevestigd in Santiago de Chile. VTR heeft naar schatting een aandeel van 60% in de kabeltelevisiemarkt van Chili. Hun netwerk beslaat ruim 1,6 miljoen huishoudens in een franchisegebied van 2,35 miljoen in de 42 belangrijkste steden van het land. chello verwacht haar diensten binnen enkele maanden te lanceren.

"Chili is de eerste stap in de oversteek naar Zuid-Amerika en de eerste deal die getekend werd na de opening van ons regionale kantoor in São Paulo, Brazilië," zegt Roger Lynch, president en CEO van chello broadband nv. "We hebben nu ook een kantoor in Santiago geopend en we zijn verheugd over de samenwerking met VTR, één van de belangrijkste aanbieders van breedband in Chili. We zijn ook geïnteresseerd in samenwerking met andere Zuid-Amerikaanse
breedband-netwerkmaatschappijen. Volgens de vooruitzichten voor het volgende jaar is Chili één van de snelst groeiende economieën in de regio. Het groeipercentage van het BBP bedraagt ongeveer 5%, de inflatie is gering en er is een groeiende en welvarende middenklasse. Deze bevindt zich voornamelijk in de belangrijkste stedelijke gebieden, waar VTR dekking heeft."

Net als elders in de wereld zal chello haar klanten in Chili de ultieme internet-ervaring bieden: supersnel breedband internet. Content van wereldwijde, nationale en plaatselijke partners en beeld en geluid van hoge kwaliteit, allemaal aangeboden in de taal van het desbetreffende land.

Abonnees ontvangen een aantal multimediakanalen, met onder andere nieuws, amusement, communicatie en interactieve spelletjes. De dienst zal tevens een aantrekkelijk klantenpakket omvatten, met service, installatie en een helpdesk.

Fares Nassar, regionaal directeur van chello broadband Zuid-Amerika: "Chili is één van de meest dynamische internetmarkten in Zuid-Amerika. Dit komt voornamelijk doordat Chili behoort tot de meest stabiele en groeiende economieën in de regio. Chili is één van de landen in Zuid-Amerika waar internet het meest wordt gebruikt. De Chileense markt is voor chello een ideale eerste stap in Zuid-Amerika. VTR is de absolute leider in Chili als het gaat om innovatief amusement en communicatiediensten. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie in alle belangrijke markten, zoals satelliet-tv, internet en telefonie."

Blas Tomic, president van VTR, zegt: "De combinatie van VTR en chello is perfect. Door chellos enorme ervaring in het benaderen van plaatselijke markten in hun eigen taal en vanuit hun eigen culturele perspectief, beschikt zij over de expertise om effectief gespecialiseerde breedband-content te leveren - in het Spaans en toegespitst op de plaatselijke cultuur. chello brengt al haar breedband-kennis en -ervaring als de leidende, meertalige, multi-platform portal mee naar VTR en Chili. Deze ervaring is opgedaan bij de zeven portals die chello de afgelopen maanden in andere talen heeft opgezet."

chello broadband nv
chello broadband is één van 's werelds meest toonaangevende breedband-internetbedrijven, actief in Europa, Latijns-Amerika en Australië en winnaar van de Best European Consumer ISP award. chello is commercieel actief in zeven landen. De hoofdvestigingen bevinden zich in Amsterdam en er zijn filialen in Amsterdam, Parijs, Wenen, Hamburg, Brussel, Oslo, Stockholm, Washington DC, Sydney, São Paulo en Santiago. chello broadband is een dochterbedrijf van United Pan-Europe Communications (UPC) . Via kabelmaatschappijen en andere breedbandnetwerken biedt chello een revolutionaire, altijd toegankelijke internetservice en breedband-content aan zakelijke en particuliere gebruikers. chello broadband werkt in Australië samen met AUSTAR United CommunicationsTM, een dochterbedrijf van United Globalcom (UGC). De breedbandservice wordt in Australië via satelliet aangeboden en zal in Nieuw-Zeeland via de kabel beschikbaar zijn. Op 31 maart 2000 had chello 171.000 abonnees.

Via portals biedt chello, in de taal van landen waar de service wordt geleverd, tekst, geluid en video over AORTATM, de eigen, kostenefficiënte IP-backbone van chello. De gebruiker kan daardoor tegen minimale kosten beschikken over een eersteklas breedbandige ervaring.

In 1999 ontving chello broadband op het ISP Forum 99 de onderscheiding voor de beste ISP van Europa.

chello is hoofdsponsor van het F1-team Arrows.

chelloTM is een gedeponeerd handelsmerk van chello broadband nv

Over VTR GlobalCom
VTR GlobalCom (VTR) is de grootste provider van de telefoonlijntelevisie, MMDS, DTH, kabeltelefonie en breedband-internetdiensten in Chili. VTR, gevestigd in Santiago, heeft ongeveer 60% van de markt voor kabeltelevisiediensten in Chili in handen. Het bedrijf bedient ruim 1,6 miljoen huishoudens in een franchisegebied van 2,35 miljoen. In 1999 is de kabeltelefoniedienst van VTR enorm uitgebreid. Er zijn bijna 100.000 abonnees, een aantal dat tegen het einde van dit jaar naar verwachting zal zijn verdubbeld. Het bedrijf staat op de telefoniemarkt in Chili dan ook op de tweede plaats. VTR is tevens de enige provider van breedband-internetdiensten in het land. Sinds april 1999 is VTR volledig in handen van UnitedGlobalCom.

Over UnitedGlobalCom
United (NASDAQ UCOMA) is de grootste breedband-communicatieprovider van video-, voice- en dataservices buiten de Verenigde Staten. UnitedGlobalCom is actief in 23 landen en bereikt met haar netwerk ruim 16 miljoen huishoudens en bedrijven en ongeveer 8 miljoen voice- en videoklanten. Daarnaast had de telefonietak van het bedrijf op 31 december 1999 ruim 320.000 telefoonlijnen en de supersnelle internettoegang telde ruim 120.000 abonnees. Grote dochterondernemingen van UnitedGlobalCom zijn UPC (voor 51% eigendom) het grootste pan-Europese breedband-communicatiebedrijf; Austar United Communications (voor 75% eigendom) de snelst groeiende provider van satelliet, kabeltelevisie en telecommunicatie in Australië en Azië; en VTR Global Com (voor 100% eigendom), de grootste provider van kabeltelevisie en voordelige telefoondiensten in Chili.
Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Ross Sampson
svp communications
chello broadband nv
tel: +31 20 778 8288
e-mail: (ross@chello.com) Mike Smith
vp industry relations US
chello broadband nv
tel: +1 703 742 6482
email: (mjsmith@chello.com)

Fares Nassar
regionaal directeur, Latijns-Amerika
chello broadband cl
tel: +55 11 9999 5469
email: (fnassar@chello.com)

Bezoek onze websites op: www.chello.com
www.chello.at
www.chello.com.au
www.chello.fr
www.chello.no www.chello.cl
www.chello.be
www.chello.de
www.chello.nl
www.chello.se

© 2000 chello broadband n.v. Alle rechten voorbehouden. Gebruikersvoorwaarden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...