Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie Zitterd Revi Sited III gemeente Sittard

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Zitterd Revi Sited III
Complimenten voor Zitterd Revi Sited

Tijdens de discussiebijeenkomst op 23 maart werd één ding duidelijk. De aanwezigen ervaren de ontwikkelingsvisie voor de binnenstad van Jo Coenen als moedig. De grootse aanpak van Coenen getuigt volgens hen van visie.

In het Theatercafé discussieerden leden van de klankbordgroep over onderdelen van zijn plan. De discussie werd geleid door de heer Lensen, die ingeschakeld is als procesmanager. De gemeente wil via dergelijke bijeenkomsten graag van direct betrokkenen horen wat zij van dit plan vinden. Gezamenlijk moet zo een planvisie tot stand komen, die door de meerderheid wordt gedragen.

Een greep uit de reacties
De deelnemers aan de discussie gaven op een constructieve manier commentaar op het plan van Coenen. Zo kreeg de verkeersafwikkeling die Coenen voorstelt veel aandacht, in het bijzonder het tracé Tunnelstraat-Lupinestraat als in- en uitvoerbasis van verkeer. Ook het autoluw maken van de binnenstad riep de nodige vragen op. Het projectbureau Oranjewoud bekijkt in opdracht van de gemeente deze en andere effecten van het plan Coenen op mobiliteit in Sittard. Daarnaast kwam de cultuurhistorie van Sittard ter sprake. De aanwezigen waarderen het dat Coenen Sittardse monumenten niet geïsoleerd maar in hun omgeving opneemt. Sittard is immers een historische stad met een eigen en uniek karakter. Een van de andere aandachtspunten had betrekking op het gebied rondom het station. Het advies luidde: Realiseer daar een stevig plein, zodat aankomende reizigers direct ervaren wat de voor- en achterzijde van het station is.

Volledig verslag
Het volledige verslag kunt u bij de balie Bouwen en Wonen en het Infohuis in de publiekshal inzien, samen met nieuwsbrieven nummer 1 en
2 en het concept beleidskader. Het verslag kunt u ook via e-mail (info@sittard.nl) opvragen. U krijgt het dat zo spoedig mogelijk toegemaild.

Vragen over het project?
Met vragen over het project kunt u bellen met Jan Stellingwerff van Ruimtelijke Ordening, tel. 046-4596755 of met Bart Meulendijk van bureau Communicatie, tel. 046-4596657.© Gemeente Sittard
Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie