Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderen in Amersfoort ontwerpen speelplek Kruiskamp

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ei 2000

Kinderen ontwerpen speelplek Kruiskamp

Onlangs is een plan uitgewerkt voor een speelplek op het grasveldje op de hoek van de Magelhaenstraat en de Nansenstraat. Leerlingen van de basisschool De Vlindervallei hebben de afgelopen maanden, samen met een landschapsarchitect, een ontwerp gemaakt voor de speelplek. In jui/juli 2000 begint de aanleg van de speelplek.

Eind 1999 gingen kinderen, uit groep 7 en 8 van De Vlindervallei aan de slag. Samen met een landschapsarchitect van de gemeente hebben ze in drie bijeenkomsten drie verschillende ontwerpen gemaakt. De belangrijkste keuzes die zij moesten maken, hadden betrekking op het soort speeltoestellen, de beste combinatie van deze toestellen en de vorm van de speelplek. Dit alles binnen de randvoorwaarden van wet- en regelgeving op het gebied van hygine, milieu en veiligheid en het beschikbare budget. De drie ontwerpen zijn voorgelegd aan leerlingen van de Vlindervallei. Hun commentaren hebben uiteindelijk geleid tot een keuze voor n van de ontwerpen. Onderdeel van het ontwerp is ook een picknicktafel met bankjes en een 'wipkip' voor de allerkleinsten. Vaders en moeders kunnen daar verpozen terwijl ze toezicht houden op hun spelende kroost.

Kinderwil is wet
Het ontwerp voor de speelplek en afbeeldingen van de gekozen speeltoestellen zijn te bekijken bij de dependances Magelhaenstraat en Zuiderkruis van de basisschool De Vlindervallei en bij de Buitenkast (Magelhaenstraat 22) en bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Omdat de kinderen het plan gemaakt en goedgekeurd hebben, wordt geen formele inspraak meer georganiseerd. Vooralsnog gaan we er vanuit dat in dit geval de wil van de kinderen wet is. Alleen wanneer u zwaarwegende bezwaren heeft, kunt u dat per brief kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Deze moet u dan voor l8 mei 2000 sturen naar: de gemeente Amersfoort, Sector SOB, t.a.v. mevrouw De Geus, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor vragen kunt u bellen met mevrouw M. de Geus, telefoon 4694611.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie