Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezinningsbijeenkomst in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Bezinningsbijeenkomst

In Hilversum begint de nationale dodenherdenking op donderdag 4 mei met een bezinningsbijeenkomst in de Burgerzaal van het raadhuis; aanvang: 19.00 uur precies. Burgemeester E. C. Bakker zal deze bijeenkomst openen. Leerlingen van het Alberdingk Thijm College zullen het programma invullen.

In aansluiting op deze bezinningsbijeenkomst zal omstreeks 19.35 uur vanaf het Dudok Park de stille tocht worden gehouden naar het verzetsmonument in het Rosarium.

Om 20.00 uur zal vervolgens in het Rosarium de feitelijke dodenherdenking plaatsvinden. Leerlingen van de Hilversumse Schoolvereniging zullen hier de wacht betrekken. Het Hilversumse Politie Muziekgezelschap Excelsior en leden van Scouting Nederland zullen hun medewerking verlenen.

Om ongeveer 21.00 uur (aansluitend op de dodenherdenking) zal het mannenkoor Zang & Vriendschap onder leiding van Wim Schaap in de Torenlaankerk het requiem van Joh. Verhulst ten gehore brengen. De toegang is gratis. Het concert duurt tot ongeveer 22.15 uur.

De werkgroep nodigt iedereen van harte uit om aan deze activiteiten deel te nemen. Zij vraagt nadrukkelijk om op tijd aanwezig te zijn en op stemmige en waardige wijze uiting te geven aan gevoelens van verbondenheid met de gevallenen uit de bezettingsjaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie