Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SCP-cahier: 'Digitalisering van de leefwereld'

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Beste Lezer,

Vandaag, donderdag 4 mei 2000 om 0:01:00 uur is
Cahier 167: "Digitalisering van de leefwereld" verschenen.
Isbn: 90-5749-518-X

240 paginas, prijs Fl. 41,5 (Euro: 19)

Hieronder volgt een beknopte samenvatting. Wilt u meer weten, raadpleeg onze website: www.scp.nl/boeken/cahiers/cah167/nl/metainfo.htm

De laatste decennia volgen vernieuwingen op het terrein van communicatie en informatie elkaar in snel tempo op. Er wordt gesproken van een informatierevolutie. Verschillende bevolkingsgroepen profiteren op uiteenlopende wijze van deze nieuwe ontwikkelingen. Door het groeiende belang van informatie en de mogelijk uiteenlopende vaardigheden om met nieuwe technologie om te gaan, kunnen sociale ongelijkheden worden gecre‰erd of vergroot. In dit rapport wordt ingegaan op deze sociale ongelijkheid in de verspreiding van moderne informatie en communicatietechnologie (ict) in Nederlandse huishoudens.

Eerst wordt de verspreiding en de mate van gebruik van ict-producten beschreven. Vervolgens wordt ingegaan op verschillen in bezit en gebruik van deze producten tussen bevolkingsgroepen. Tenslotte wordt een verklaring voor de gevonden verschillen gegeven.

Dit was een bericht van de attenderingsservice van de website van het Sociaal en Cultureel Planbureau. U wordt bij elke nieuwe publikatie geattendeerd op het verschijnen ervan. Wilt u in het vervolg niet meer geattendeerd worden, dan kunt u zichzelf afmelden op onze website (www.scp.nl/abonneer/abonneer.htm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie