Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over plannen NS exploitatie Britse spoorlijnen

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990010670

Vragen van de leden Reitsma en Leers (beiden CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over mogelijke plannen NS voor exploitatie van Britse (Ingezonden 4 mei 2000)


1

Kent u het bericht dat de Nederlandse Spoorwegen hebben ingeschreven voor de exploitatie van een netwerk van spoorlijnen tussen Londen en het zuidwesten van Engeland? 1)


2

Welke mogelijkheden biedt het thans vigerende contract tussen Staat en de Nederlandse Spoorwegen voor de laatste om hiertoe zelfstandig te besluiten? Aan welke voorwaarden en bepalingen is NS gehouden bij een eventuele bestemming tot exploitatie van een buitenlandse spoorlijn?


3

Wat is uw opvatting over dit voornemen? Bent u van mening dat de Nederlandse Spoorwegen haar zaken in Nederland voldoende op orde heeft en dat een investering in buitenland niet ten koste gaat van de omvang en kwaliteit van de dienstverlening in Nederland?


4

In hoeverre is het initiatief van de NS passend bij de tendens tot internationalisering van het spoorvervoer? Sluit het ook aan bij uw voornemen om de relatie tussen de Staat en de Nederlandse Spoorwegen te herijken zoals u aangekondigd hebt bij de discussie over de aanbesteding van de HSL?

Het Parool, 21 april jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie