Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over agrarisch landschapsbeheer

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


29900010710

Vragen van de leden Schreijer-Pierik en Atsma (beiden CDA) aan de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over agrarisch (Ingezonden 4 mei 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het krantenartikel 1) : Boeren furieus over afwijzen beheersubsidie?


2

Welke concrete toezeggingen zijn door u, of uw ambtsvoorgangers gedaan over een subsidiebijdrage voor de Friese boeren in het kader van het landschapsbeheer voor de komende zes jaren?


3

Is het waar dat ongeveer 400 Friese boeren alleen al voor Hf 4 miljoen subsidie hebben aangevraagd, terwijl landelijk een budget van Hf 2,9 miljoen beschikbaar is, en dat de Friese aanvraag voor dit jaar wordt afgewezen? Hoe verklaart u een dergelijke discrepantie tussen het (landelijk) beschikbaar budget en de ingediende subsidieaanvraag?


4

Is het waar dat de boeren aanvankelijk is toegezegd dat aanvragers die het éérst met plannen komen, ook het éérst voor subsidie in aanmerking komen, en dat vervolgens toch is gekozen voor loting? Vindt u dit een correcte gang van zaken?


5

Kan inzicht verschaft worden in de overige ingediende subsidieaanvragen, de hiermee gemoeide bedragen, en het beleid dat gevoerd wordt of is met betrekking tot toekenning en afwijzing?


6

Acht u het beschikbare budget voor Agrarisch Natuurbeheer toereikend om de ambities en gewekte verwachtingen op dit terrein waar te maken, en het draagvlak onder de boeren te behouden? Zo nee, welke budgettaire of andere maatregelen gaat u nemen om de in praktijk ontstane knelpunten weg te nemen?

Zie: Leeuwarder Courant van 28 april jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie