Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie Kruispunt Noordelijke Rondweg Breda

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


Reconstructie Kruispunt Noordelijke Rondweg-konijnenberg

Om de doorstroming van het autoverkeer en openbaar vervoer op de Noordelijke Rondweg te verbeteren is een nieuw ontwerp gemaakt voor de kruising Noordelijke Rondweg-Konijnenberg. Tevens willen B&W budget beschikbaar stellen voor een spoedige vervanging van de automaat die de verkeerslichten regelt. De maatregelen komen ook de verkeersveiligheid ten goede. Bovendien worden goede fietsvoorzieningen aangelegd. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp van de reconstructie van het kruispunt vrijgegeven voor consultatie.

Het kruispunt Noordelijke Rondweg Konijnenberg blijkt met name in de spits voor problemen te zorgen voor de doorstroming van het autoverkeer op de Noordelijke Rondweg. Een reconstructie van het kruispunt betekent een snellere doorstroming van het verkeer. Zo wordt de rijbaan in beide richtingen verbreed met één rijstrook. In plaats van één gecombineerde rijstrook voor rechtdoor en rechtsaf komen er twee rijstroken voor iedere richting apart. De andere stroken voor rechtdoor en linksaf blijven gehandhaafd. De opstelstroken worden in beide richtingen langer gemaakt. Ook de verkeerslichten op deze plaats worden vernieuwd. Binnen het ontwerp worden nog oplossingen gezocht voor knelpunten voor de fietser. De reconstructie komt ten goede aan de bereikbaarheid van industrieterrein De Krogten. De reconstructie past binnen het kader van de revitalisatie van de Krogten.

Automaat

Vooruitlopend op aanpassing vindt vervanging plaats van de automaat die de verkeerslichten regelt. Dit vanwege het steeds vaker voorkomen van storingen die leiden tot gevaarlijke situaties op en in de omgeving van de kruising.

Planning

De reconstructie Konijnenberg midden en de noordpunt van het kruispunt is eind mei/begin juni gereed. Vervolgens begint de reconstructie van de Terheijdenseweg zuid. Volgens planning is deze december 2000 gereed. De reconstructie van het kruispunt Noordelijke Rondweg Konijnenberg kan dan beginnen.

In mei vindt de consultatie plaats over het ontwerp voor de lokale ondernemers en de bedrijvenvereniging. Het ontwerp ligt ter inzage bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor. Men kan reageren bij de heer Schoenaker van de afdeling Verkeer en Vervoer van de gemeente, telefoon (076) 529 38 91.

Breda, 4 mei 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie