Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Andere regels voor regulering en handhaving Breda op komst

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


ANDERE REGELS VOOR REGULERING EN HANDHAVING OP KOMST

Nog dit jaar worden de regels voor het houden van evenementen aangepast. Dat betekent een eenvoudige procedure die uitmondt in één evenementenvergunning. Maar ook wordt gekeken naar afspraken met organisatoren over toezicht en handhaving. Ook wil het college het beleid ten aanzien van bomen aanpassen. Niet voor de kap van iedere boom zal meer een kapvergunning nodig zijn. Voor beeldbepalende en monumentale bomen blijft de kapvergunningplicht bestaan. In 2000 worden ook de regels over reclame, verkeer, markten en ondergrondse telecommunicatie kritisch bekeken en waar nodig vereenvoudigd. Daarnaast neemt het college in 2000 de regelgeving en handhaving in het stadshart en de woongebieden onder de loep. Dat stelt het college voor aan de raad in de nota Regulering en Handhaving. De raad bespreekt de nota op 25 mei.

De conceptnota Regulering en Handhaving is een uitwerking van het in 1997 vastgestelde Buitenruimteplan. Het intensieve gebruik van de Buitenruimte vraagt om beleid, om regels bij conflicten in het gebruik en om handhaving van die regels. In de nota is de wijze waarop dit nu gebeurt geïnventariseerd. Hieruit blijkt dat de regelgeving op dit moment onvoldoende aansluit op wat de burgers en het bestuur verwachten. De organisatie, taken en bevoegdheden van de uitvoering zijn onduidelijk en de inspanningen onvoldoende effectief en efficiënt. Het toezicht en de handhaving zijn onvoldoende en versnipperd.

Verbeteringen

In de nota worden voorstellen voor verbeteringen per taakveld (reclame, verkeer, evenementen, bomen, honden, horeca, verkoop goederen op de weg en openbreken weg) en per gebiedstype (Stadshart, Woongebieden, Centrumgebieden, Buitengebied, Hoofdwegen en fietspaden, Bedrijfsterreinen, Bijzondere gebieden) beschreven. Bij de verbeteringen staan vier uitgangspunten centraal: klantvriendelijk, minder regels, balans tussen regelgeving en handhaving en kostendekking. De uitwerking gebeurt in overleg met gebruikers en andere belanghebbenden.

Eind 2002 moeten alle taakvelden en gebiedstypen uitgewerkt en in uitvoering zijn.

Breda, 3 mei 2000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie