Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cliënt centraal in toekomstvisie sociale zaken H'sum

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Cliënt centraal in de toekomstvisie sociale zaken
Verplichte bemiddelings- en hulpverlenings- trajecten voor alle bijstandsgerechtigden en meer oog voor relevante aandachtsvelden als jeugd- en ouderenbeleid, onderwijs, welzijn, economie, leefbaarheid en veiligheid.
Het zijn enkele voornemens in ´Niemand aan de kant´, de ´Toekomstvisie Sociale Zaken Hilversum´ waarmee burgemeester en wethouders van Hilversum hedenmorgen hebben ingestemd. Op 23 mei krijgt de commissie welzijn de gelegenheid om op de toekomstvisie te reageren.
Centraal in de visie staat de vraag van de cliënt. In de vorm van een breed scala aan bemiddelings- en hulpverleningstrajecten wil de afdeling sociale zaken haar afstand tot de arbeidsmarkt èn de maatschappij verkleinen. Afhankelijk van de cliënt wordt daarbij gebruik gemaakt van trajecten die leiden tot (een combinatie van) al dan niet gesubsidieerd werk, maatschappelijke participatie of enigerlei vorm van zorg- of hulpverlening. De gemeente vervult bij dit alles nadrukkelijk de rol van regisseur en inkoper van trajecten.

Aanleiding om met een eigen toekomstvisie te komen, is de wens om goed te kunnen reageren op de groeiende spanning tussen vraag en aanbod, de snel dalende werkloosheid en de reorganisatie van de sociale zekerheid. Dát mensen aan de kant dreigen te raken, blijkt uit een drietal onderzoeken die de afdeling sociale zaken liet verrichten. Daarin komt naar voren dat 84% van de clïënten zeer moeilijk bemiddelbaar is. Dat heeft te maken met een problematiek die naar verwachting alleen maar ingewikkelder wordt en niet langer gebaat is bij arbeidsmarkttoeleiding en sociale activering alléén.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie