Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontevredenheid naleving afspraken Koninginnedag Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Burgemeester Vreeman ontevreden over naleving afspraken Koninginnedag

Burgemeester R.L. Vreeman is niet tevreden over de gang van zaken in het horecagebied van Zaandam rond Koninginnedag. De horecaondernemers hebben zich onvoldoende aan gemaakte afspraken gehouden, waardoor de openbare veiligheid voor het publiek in het gedrang kwam en onnodige overlast ontstond. Dit heeft de burgemeester per brief aan de horecaondernemers laten weten.

Het Koninginnedagfeest is een druk bezocht evenement geworden. Vooraf was door de ondernemersvereniging een vergunning aangevraagd. De gemeente heeft daarin voorschriften opgenomen voor onder meer het plaatsen van podia, optredens, exploiteren van mobiele taps en terrassen. Daarnaast gelden de afspraken tussen gemeente, politie en ondernemers die zijn vastgelegd in het convenant ´Stappen Zonder Klappen´.

Politie en gemeente hebben geconstateerd dat diverse afspraken door een aantal horecaondernemers onvoldoende zijn nageleefd. Zo werd drank verkocht in flesjes en blikjes, terwijl de afspraak gold dat er alleen in plastic geschonken zou worden. Ook was er onvoldoende of geen toezicht op de terrassen: de portiers die normaliter toezicht houden bij horecazaken, zijn niet gesignaleerd. Tapeilanden werden buiten de eigen terrassen geplaatst, de driehoek op het Damplein had vrij moeten blijven van leuntafels en auto´s (ook van muzikanten) mochten het feestterrein helemaal niet op. Daardoor was de zogeheten calamiteitenroute niet meer beschikbaar, wat bij mogelijke incidenten tot problemen had kunnen leiden. Daarnaast is een aantal vergunningen zeer laat aangevraagd (de afspraak geldt dat bij grote festiviteiten dat minstens drie maanden tevoren moet gebeuren) en is er drank verkocht vanaf tapeilanden waarvoor helemaal geen vergunning was aangevraagd. Tenslotte zijn ook bestaande afspraken over afvalverwijdering na afloop van het evenement door maar een paar horecaondernemers nageleefd.

De burgemeester zegt in zijn brief dat hij zijn constateringen zal meenemen in het overleg over het evaluatierapport van Stappen Zonder Klappen en beraadt zich over mogelijke maatregelen die een herhaling moeten voorkomen.

Zaanstad, 4 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie