Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijkswaterstaat kan kosten berging autowrakken verhalen

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Rijkswaterstaat kan kosten berging autowrakken verhalen op aansprakelijke

Op grond van de Wrakkenwet en de Wet tot vaststelling van bepalingen betreffende 's Rijks waterstaatswerken, kan Rijkswaterstaat verhaal halen op diegene die aansprakelijk is. Het Verbond heeft uitgezocht op welke rechtsgronden dit mogelijk zou kunnen zijn nadat Rijkswaterstaat in 1999 aankondigde de kosten van het opdreggen van auto's uit het Amsterdam-Rijnkanaal te zullen verhalen op de eigenaren. Het feit dat een verzekeraar eigenaar is, betekent niet dat de verzekeraar daarmee automatisch de aansprakelijke partij is.

Bij het opdreggen van auto's uit het Amsterdam-Rijnkanaal gaat het in het gros van de gevallen om gestolen auto's. Deze auto's zijn in geval van een cascoverzekering eigendom geworden van de verzekeraar die de cascovergoeding heeft betaald. Degene die de auto gedumpt heeft, is in veel gevallen niet meer te achterhalen. Op grond van de Wrakkenwet en de Wet tot vaststelling van bepalingen betreffende 's Rijks waterstaatswerken kan Rijkswaterstaat de bergingskosten verhalen op diegene die voor de kosten aansprakelijk is. Dat zal van geval tot geval door Rijkswaterstaat moeten worden beoordeeld. Voor verzekeraars is het daarom van groot belang de juridische grondslag van de vordering goed te toetsen.

Bondig, 4 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie