Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO hoogleraar Thermische Conversie Biomassa in Twente

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TNO

Perskamer

TNO hoogleraar Thermische Conversie Biomassa

English

4 mei 2000

Dr. Ir G. Brem is per 15 april 2000 benoemd tot bijzonder Hoogleraar Thermische Conversie Biomassa aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de Universiteit Twente.

Door deze benoeming wordt de samenwerking tussen TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie (TNO-MEP) Apeldoorn en de Universiteit Twente (UT) op het gebied van de productie van duurzame energie uit biomassa intensiever. Deze benoeming draagt bij tot de opzet van een kenniscentrum Biomassatechnologie waarin TNO en de UT samen gaan werken.
Het kenniscentrum richt zich op de innovatie van de thermische en thermochemische omzetting van biomassa in warmte, elektriciteit, synthesegas, vloeibare brandstoffen en andere hoogwaardige producten.
TNO-MEP ziet zijn benoeming als een belangrijke stimulans voor het opbouwen van een stevige fundamentele basis voor hoogwaardige biomassa conversie technologie.

Naast zijn deeltijd benoeming is Gerrit Brem als coördinator R&D werkzaam bij de afdeling Thermische Conversie van TNO-MEP. Hij zal tevens benoemd worden tot wetenschappelijk leider van het kenniscentrum Biomassatechnologie (i.o).

Meer informatie:
TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail (pressinfo@tno.nl)

Postbus 6050
2600 JA, Delftreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie