Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: de embryonale ontwikkeling van levercellen

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam



UvA Agenda




Titel Regulatory molecules in early liver development
Datum donderdag 04-05-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus J.A.A. Spijkers

Promotor Prof. dr. W.H. Lamers

Het proces waarbij de lever wordt gevormd in het zich ontwikkelende embryo kan worden verdeeld in een aantal fasen. Tot nu toe was weinig bekend over de embryonale ontwikkeling van levercellen. Van groot belang blijkt de expressie van het eiwit S3a, dat met name een rol speelt in het behoud van de gedifferentieerde staat van levercellen in de periode dat de embryonale lever exponentieel groeit. Hoge expressie van S3a is ook waargenomen in andere snel delende weefsels. De promovendus is dan ook van mening dat de differentiatiebeschermende werking van het eiwit waarschijnlijk niet beperkt blijft tot embryonale levercellen. Snelle groei van de lever ging eveneens gepaard met een toename van de expressie van de receptor c-Met en de levercel groeifactor HGF.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie