Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden aan voorzijde stadhuis Purmerend

Datum nieuwsfeit: 04-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Purmerend

Received: from (127.0.0.1) by utr.nieuwsbank.nl with SMTP for ; Wed, 19 Jul 2000 14:39:16 +0200
Mime-version: 1.0
From: Razende Robot Reporter To: dienst
Subject: Persberichten Gemeente Purmerend, index
X-Url: www.purmerend.org/Gemeente/Persberichten/Description.asp?ID=111 Content-type: multipart/mixed; boundary="-964010355-0.69764860705-794434040-" Date: Wed, 19 Jul 2000 14:39:15 +0200
Sender: (dick@nieuwsbank.nl)
Message-Id: <14H48DVFC6R0O@nieuwsbank.nl>

Persbericht

WERKZAAMHEDEN AAN VOORZIJDE STADHUIS

De pomp in de vijver voor het stadhuis wordt gerenoveerd en de bestrating naar de hoofdingang opnieuw gelegd. De voorbereiding van de werkzaamheden begint zaterdag met het leegvissen van de vijver. Vervolgens wordt het water uit de vijver gepompt, om bij de leidingen en pomp van de fontein te kunnen komen. Ook gebeurt onder-houd aan de lampen in de vijver voor het aanlichten van het stadhuis. De werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van ingenieursbureau Oranjewoud uit Almere en pompleverancier Facta uit Uitgeest.

Slakken zorgen er na enkele jaren voor dat de fontein niet meer werkt. Na onderzoek van verschillende alterna-tieve fonteinpompen begint zaterdag de voorbereiding van de vervanging van de pomp voor de fontein in de vijver. Twee beroepsvissers vangen samen met vrijwilligers van Hengelsportvereniging Afdeling XI - Purmerend de tientallen vissen in de vijver om deze uit te zetten in het grachtje in het Cramwinckelplantsoen. De visvangst begint om 07.00 uur en duurt tot in de middag. Op basis van ervaring zal naar verwachting één op de vijf vissen de visactie niet overleven. De vissen - vooral karpers - moeten uit de vijver, omdat het voor de werkzaamheden noodzakelijk is dat er geen water in staat. De toegang in de vijver tot de waterinlaat vanaf De Where gaat donder-dag 4 mei om 13.00 uur dicht. Naast de fontein en de verlichting in de vijver wordt volgens de huidige planning in de drie weken vanaf maandag 5 juni de bestrating tussen kademuur en de fietsenstalling opnieuw gelegd. Verzakkingen en de aanleg van een waterput voor de fonteinpomp maken deze werkzaamheden noodzakelijk. Het stadhuis blijft gedurende die weken bereikbaar vanaf het parkeerterrein bij het stadhuis, tussen de ingang en de fietsenstalling.
woensdag 19 juli 2000

Terug naar Persberichten.© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie