Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bij afsluiting Bevrijdingsdag te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


05/05/00 Koningin en Prins Claus wonen de feestelijke afsluiting bij van de Nationale Viering van Bevrijdingsdag te Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden wonen, evenals de minister-president, de feestelijke afsluiting bij van de Nationale Viering van Bevrijdingsdag te Amsterdam. De afsluiting van de Nationale Viering vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel in Amsterdam, voor het Koninklijk Theater Carré. Hier is tussen 21.00 en 22.00 uur een gratis toegankelijk concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Leonard Slatkin.

Het startsein voor de Nationale Viering van de Bevrijding wordt dit jaar door de provincie Gelderland gegeven in Wageningen. De minister-president is daarbij aanwezig en zal in een korte toespraak ingaan op het motto van dit jaar: Vrijheid geef je door. De ambassadeur van de Verenigde Staten, mevrouw dr. C.P. Schneider, zal de 5-mei lezing houden. Daarna start een gevarieerd programma met theater, beeldende kunst, muziek en discussie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie