Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NOS-televisie programma's op 5, 6,7 en 8 mei 2000

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Van : voorlichting NOS Radio en Televisie
d.d. : 4 mei 2000
Nr. : 153

NOS-TELEVISIE PROGRAMMA-AANKONDIGING 5, 6,7 en 8 mei 2000

Vrijdag 5 mei 2000

TV2

DAG VAN DE VRIJHEID

NOS Actueel doet in vier uitzendingen verslag van de viering van de Dag van de Vrijheid. De uitzendingen overdag worden gepresenteerd door Pia Dijkstra, 's avonds is Maartje van Weegen gastvrouw bij de feestelijke afsluiting aan de Amstel. Vanuit Wageningen is een uitgebreide impressie te zien van de nationale start van de viering van bevrijdingsdag in Gelderland (11.30 12.45 uur), van de start van het bevrijdingsfestival in Wageningen (14.00 15.00 uur) en van de herdenking van de capitulatie met een defilé van bevrijders en veteranen (16.00 17.25 uur). In Amsterdam treedt 's avonds het Concertgebouw Orkest op (20.30 22.00 uur).

NOS-SPORTJOURNAAL

In het NOS-Sportjournaal (18.43-18.51 uur) aandacht voor NBA-basketbal: Indiana Pacers tegen Milwaukee Bucks. Verder aandacht voor het WK-ijshockey voor A-landen. De winnaar van Zweden Wit-Rusland speelt tegen Rusland.

Mtwee

In Mtwee (23.00-23.55 uur) uitgebreid aandacht voor de 5-mei viering, met onder meer een gesprek met de groep Blof die op een aantal bevrijdingsfestivals door het hele land speelt. Ook een gesprek met Willemijn Verloop, directeur van War Child Nederland, de organisatie die een belangrijke rol speelt bij de 5-mei viering van dit jaar. Mart Smeets praat in de studio met Dirk Scheringa, voorzitter van de voetbalclub AZ en financiele drijvende kracht van de nieuwe schaatsploeg van onder meer Marianne Timmer en Ids Postma. Te gast in de studio zijn de zonen van Hans Kazan, die ook succesvol zijn in het illusionistencircuit. Muzikale gast is Gé Reinders die met Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide voor het eerst het nummer ‘D'n Haof ‘ speelt in de tuin naast de studio. Tenslotte een gesprek met de Amerikaan Ruffolo, initiatiefnemer van het project Giving Back, waarin ‘kansarme' allochtonen met hulp van ondernemers een kans krijgen op een goede baan. De succesvolle Surinaamse cabaretière Jetty Mathurin reageert op haar eigen manier op dit project.

Presentatie: Mart Smeets

NEDERLAND 3

NOS-SPORTJOURNAAL

In het NOS-Sportjournaal (22.16-22.29 uur) aandacht voor NBA-basketbal: Indiana Pacers tegen Milwaukee Bucks. Verder aandacht voor het WK-ijshockey voor A-landen. De winnaar van Zweden Wit-Rusland speelt tegen Rusland. Tenslotte een interview met Ajacied Frank Verlaat.

Zaterdag 6 mei 2000

TV 2

CHAMPIONS LEAGUE-MAGAZINE

Voetbalmagazine (14.00-14.30 uur) rond de Champions League met terugblikken, voorbeschouwingen en interviews.

NOS-STUDIO SPORT

In NOS-Studio Sport (14.35-16.57 uur) beelden van de heren hockeyfinale Bloemendaal-Den Bosch.

NOS-SPORTJOURNAAL

In het NOS-Sportjournaal (18.43-18.51 uur) een samenvatting van de hockeyfinale (heren) Bloemendaal-Den Bosch.

NEDERLAND 3

NOS-STUDIO SPORT

In NOS-Studio Sport (22.45-23.35 uur) beelden van de Ronde van Overijssel (wielrennen), de training voor de Formule 1 in Barcelona, de bekerfinale handbal Tachos-Aalsmeer (heren), de hockeyfinale Bloemendaal-Den Bosch (heren), de atletiekwedstrijd om de Ter Specke Bokaal en de wedstrijd Visser-'t Zandt tijdens het NK tafeltennis voor teams.

Zondag 7 mei 2000

TV 2

NOS-STUDIO SPORT

NOS-Studio Sport (12.10-17.23 uur) komt deels uit Heerenveen, waar wordt gesproken met Riemer van der Velde (voorzitter van Heerenveen), trainer Foppe de Haan en Gertjan Verbeek. Ook een portret van Heerenveen-speler Lurling. Verder in deze uitzending aandacht voor de bekerfinale handbal AAC-Swift (dames), de bekerfinales volleybal Pollux-Weert (dames) en Vrevok-Dynamo (heren), het Top-16 snookertoernooi, de damesfinale hockey Den Bosch-Amsterdam en de honkbalwedstrijd HCAW-Expos.

NOS-STUDIO SPORT

In NOS-Studio Sport (19.00-20.55 uur) samenvattingen van de voetbalwedstrijden Heerenveen-Den Bosch, RKC-Utrecht, Sparta-PSV, AZ-Vitesse, Twente-De Graafschap, Ajax-MVV, NEC-Feyenoord, Willen II-Cambuur, Fortuna-Roda, GP F1 Spanje-Catalunya. Verder aandacht voor de Formule 1 in Barcelona.

Maandag 8 mei 2000

TV 2

STUDIO NOS

In Studio NOS (23.00-23.45 uur) aandacht voor de Italiaanse, Spaanse en Engelse voetbalcompetitie. Verder American Football: Frankfurt-Amsterdam.

NEDERLAND 3

NOS-SPORTJOURNAAL

In het NOS-Sportjournaal (22.16-22.29 uur) aandacht voor het WK-ijshockey voor A-landen.

Voorlichting NOS Radio en Televisie
Marianne Klip
035 - 6775253

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie