Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma bezoek Kamanners aan Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Programma bezoek Kamanners aan Zaanstad

Zoals gisteren bericht, brengt een delegatie uit het Turkse Kaman van 5 tot 12 mei een bezoek aan Zaanstad. De bezoekers uit Zaanstads zusterstad staan onder leiding van burgemeester H. Yusuf Canpolat en zijn echtgenote. Naast Kamans gemeenteraadsleden zijn in de delegatie vertegenwoordigers van onder andere de Kamer van Koophandel, gezondheidszorg en het onderwijs opgenomen.

Vorig jaar oktober ontving Kaman een brede delegatie uit Zaanstad onder leiding van burgemeester Ruud Vreeman en wethouder van internationale betrekkingen Nel Kroesen-van Gelderen. Een succesvol bezoek dat onder meer heeft geresulteerd in een convenant om de relatie tussen de beide steden verder te ontwikkelen. Het programma dat Zaanstad aanbiedt is oriënterend van aard.

Vrijdag 5 mei

's Avonds welkomst-diner in Hotel Restaurant De Prins te Westzaan.

Zaterdag 6 mei

Zaanstad-tour: Bezocht worden o.a. de Westzaanse Kwekerij Schone, nieuwbouwlocaties Willis en Saendelft, het Zaans Museum, de Zaanse Schans, Molen De Kat. Daarna volgt een rondvaart over de Zaan richting Het Eiland en het Zaantheater, eindigend in het Oban Theatercafé.

Zondag 7 mei

Regio-tour: Bezocht worden o.a. de Beverwijkse Bazaar, Keukenhof, het Cruquis Museum in Heemstede en Amsterdam.

Maandag 8 mei

Ontmoetingen met diverse instanties.
's Ochtends o.a. het Rinus Hille Centrum in Krommenie, het in Zaandijk gevestigde hoofdbureau van de Politie Zaanstreek/Waterland. 's Middags ontmoetingen met het gemeentebestuur van Zaanstad, met een rondleiding in het gemeentehuis.
In de namiddag wordt een bezoek gebracht aan de Sultanahmet Moskee in Poelenburg/Zaandam, het buurthuis De Poelenburcht, de Jozefkerk. De dag eindigt met een ontmoeting met diverse organisaties en ex-Kamanners.

Dinsdag 9 mei

's Ochtends bezoeken aan agrarische bedrijven.
's Middags in het Ahold-kantoor een ontmoeting met ondernemers, gevolgd door een bezoek aan het Distributie Centrum van Albert Heijn en de grote Albert Heijn-supermarkt in Zaandam. De dag wordt afgesloten met een presentatie door de Kamer van Koophandel.

Woensdag 10 mei
's Ochtends gaat de delegatie zich splitsen in twee groepen. Een groep bezoekt de basisschool Willibrod in Zaandam, terwijl een andere groep naar Haarlem vertrekt voor een ontmoeting met de Commissaris van de Koningin.
Na de Willibrod-school gaat de eerste groep naar het Regio College Zaanstreek/Waterland.
Daarna volgt voor hen 's middags een rondleiding in Ziekenhuis De Heel.
In de namiddag komen de beide groepen weer bij elkaar in het Consultatiebureau in de Zaandamse wijk Poelenburg. De dag eindigt daar met een presentatie door de Kraamzorg, GGD en Jeugdzorg.
Donderdag 11 mei

's Ochtends krijgt de delegatie een presentatie door de gemeentelijke afdeling Burgerzaken. Daarna verzorgt de Brandweer-Zaandam ook een presentatie.
De middag wordt benut voor diverse vervolgafspraken, gemaakt tijdens de diverse ontmoetingen eerder in de week.

Vrijdag 12 mei

's Ochtends een afscheidsbijeenkomst in het gemeentehuis. Daarbij wordt het bezoek geëvalueerd, gevolgd door een bijeenkomst met de pers.
's Avonds vertrekt een deel van de delegatie naar Schiphol. Het andere deel vertrekt de volgende ochtend naar het Duitse Stutgart voor een ontmoeting met een grote groep ex-Kamanners die daar bijeenkomen in het kader van een Duitsland-breed netwerk.
Zaanstad, 3 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie