Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overuren tegen Vlaamse achterstand bouwvergunningen

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 5 MEI 2000

Overuren om achterstand bouwvergunningen weg te werken
Eerder dit jaar, op 3/3/2000, besliste de Vlaamse regering om 15 personeelsleden aan te werven om de grote dossierachterstand inzake bouwvergunningen weg te werken. Deze extra personeelsleden zullen zich nog moeten inwerken. Daarom besliste de Vlaamse regering vandaag principieel op voorstel van de Vlaamse ministers Johan SAUWENS en Dirk VAN MECHELEN tijdelijk bijkomende maatregelen te nemen.

Op korte termijn opteert de Vlaamse regering voor de uitbetaling van overuren die vrijwillig gepresteerd worden door ambtenaren van de administratie Ruimtelijke Ordening, a rato van een vergoeding van 1465 fr. bruto per dossier voor dossierbehandelaars (niv. A of C) en 684 fr. voor dossiervoorbereiders (niv. C). Het project om deze dossierachterstand weg te werken via de uitbetaling van gepresteerde overuren duurt zes maanden.

Elke vrijwilliger zal een resultaatsverbintenis onderschrijven: 60 dossiers over de zes maanden voor de dossierbehandelaars en 100 over dezelfde periode voor de dossiervoorbereiders. Zij behandelen deze dossiers waar zij dat willen, hetzij op kantoor in Brussel, hetzij op de provinciale dienst van AROHM, of zelfs thuis.

Dossiers en provincies met de grootste achterstand worden eerst aangepakt.

De geraamde kostprijs voor deze maatregelen bedraagt ca. 8,4 miljoen fr. voor het wegwerken van de totale dossierachterstand, en 5 miljoen voor dossiers met achterstand groter dan 70 dagen. Deze bedragen dekken ook de toeslagen voor de afdelingshoofden en de gemachtigde ambtenaren.

Over dit nu principieel goedgekeurde besluit zal nog onderhandeld worden met de vakbonden, en het zal voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State.

info : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie