Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-05-2000
Politieberichten van donderdag 4 mei (13.00 uur) t/m vrijdag 5 mei (13.00 uur)

Oosternijkerk: gevonden bom blijkt gasfles
Een op 26 april aangetroffen cilindervormig metalen voorwerp in een akker aan de Langgrousterwei te Ooosternijkerk, waarvan vermoed werd dat het een bom uit de Tweede Wereldoorlog was, bleek donderdag 4 mei bij nader onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst een gasfles. Het voorwerp was aangetroffen bij werkzaamheden op de akker.
Heerenveen: inbraak snackwagen
De 46-jarige eigenaar deed donderdag aangifte van inbraak in zijn snackwagen, die geparkeerd stond aan de Gedempte Molenwijk te Heerenveen. Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een geldbedrag uit de kassa weggenomen en in de inhoud van twee speelautomaten ontvreemd.

Leeuwarden: auto in beslag genomen
De auto van een 28-jarige inwoner van Leeuwarden is donderdag door de politie in beslag genomen, nadat voor de tweede keer die dag was geconstateerd dat hij zonder rijbewijs reed. De man werd in eerste instantie op de Eikenstraat staande gehouden, waar hij een proces verbaal kreeg wegens het rijden zonder rijbewijs. Omdat dit de tweede maal was dat hij daarvoor een proces verbaal kreeg, werd hem te verstaan gegeven dat zijn auto bij een volgende overtreding in beslag zou worden genomen. Een kwartier later werd hij echter weer rijdend in zijn auto aangetroffen, waarna deze in beslag werd genomen.
Leeuwarden: steekpartij Tuinen
Donderdag om 13.15 uur kwam bij de meldkamer van de Politie Friesland een melding dat er een steekpartij gaande zou zijn op De Tuinen. Korte tijd later kwam een 17-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond het politiebureau aan het Hofplein binnenlopen. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar geconstateerd werd dat hij een snee in zij dij had. Het slachtoffer zou met een nog onbekende man ruzie hebben gehad over de aankoop van drugs. Eventuele getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.
Dokkum: auto beschadigd
Een groene Nissan Sunny is donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur door onbekende oorzaak beschadigd. De auto stond geparkeerd op het Sonnemapleintje te Dokkum en is daar tussen genoemde tijdstippen vermoedelijk door een andere auto aangereden. Eventuele getuigen wordt verzocht zich bij de politie te melden.

Wolvega: aanrijding na vechtpartij
Een 24-jarige bestuurder uit Wolvega heeft vrijdagmorgen omstreeks 00.45 uur op het Acht Pilarenplein te Wolvega twee voorbijgangers aangereden, nadat hij gevlucht was voor een groep jongeren die hem belaagden. De bestuurder reed samen met een passagier, een 23-jarige inwoner van Wolvega, over het plein, toen hij door de groep werd aangesproken. De passagier deed zijn raampje open en kreeg direct een klap in zijn gezicht. Hij stapte uit en er ontstond direct een vechtpartij. De bestuurder stapte ook uit, maar vluchtte samen met zijn passagier weer de auto in, waarna ze snel wegreden. Twee voorbijgangers, een 30-jarige inwoner van Kerkrade en een 24-jarige inwoner van Wolvega die beiden niets met de vechtpartij van doen hadden, werden vervolgens door de auto geraakt. De bestuurder reed aanvankelijk door omdat hij dacht dat hij iemand van de groep had aangereden. Hij meldde zich even later bij het politiebureau. De twee personen die werden aangereden liepen, behoudens wat schaafwonden en nekklachten, geen ernstig letsel op. De politie stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: aanhoudingen na vernieling geldautomaat Een 17-jarige vrouw en een 18-jarige man, beiden uit Leeuwarden, zijn vrijdagmorgen om 00.45 uur aangehouden, nadat zij met een steen een geldautomaat aan de Brandemeer hadden vernield. De twee verdachten konden worden aangehouden naar aanleiding van een melding van een getuige. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.

Harkema: drankrijder na achtervolging aangehouden Een 18-jarige bestuurder uit Harkema is vrijdagmorgen in dezelfde plaats aangehouden, na een korte achtervolging door de politie. Toen de man omstreeks 00.35 uur op de Walmotsstrjitte een politieauto zag, probeerde hij zich met hoge snelheid uit de voeten te maken. Na ongeveer 3 1/2 kilometer, waarbij binnen de bebouwde kom de snelheid tot boven de 90 km/u opliep en de verdachte zijn lichten doofde, verloor hij de macht over het stuur, botste tegen een boom en kwam in een grasstrook tot stilstand. De auto werd totaal vernield. De verdachte werd naar het bureau te Buitenpost overgebracht. Daar moest hij een blaastest ondergaan met als resultaat 375 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: onder invloed
Een 26-jarige inwoner van Dokkum is vrijdag om 2.10 uur op de Rondweg West staande gehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 465 ug/l, hetgeen hem een rijverbod voor 4 uren en een proces verbaal opleverde.

Heerenveen: aanhouding na bedreiging met mes
Een 24-jarige inwoner van Heerenveen is vrijdag om 04.30 uur in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een hobbymes. De verdachte zou in een horecazaak aan de Gedempte Molenwijk de zus van de aangever hebben lastig gevallen. Toen de aangever de verdachte daarover aansprak, maakte de verdachte stekende bewegingen met het hobbymes naar de aangever.
Drachten: aanhoudingen na overval shoarmazaak
Een 32- en 22-jarige inwoner van Drachten zijn vrijdag omstreeks 05.00 uur aangehouden, nadat zij het personeel van een shoarmazaak aan de Zuidkade hadden overvallen. Beide mannen hadden in de zaak een tijd zitten gokken. Toen hun geld blijkbaar op was, trokken zij ineens een mes en een ketting en eisten geld van het personeel. Nadat men hen een geldbedrag had overhandigd vluchtten beide mannen de zaak uit. Kort daarna konden zij op grond van een persoonsbeschrijving, op kleine afstand van de shoarmazaak worden aangehouden.

Leeuwarden: woninginbraak
In een woning aan de Mendelssohnstraat te Leeuwarden is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Terwijl de bewoners lagen te slapen, verschaften onbekenden zich toegang tot de woning. Weggenomen werden onder meer een Tv-toestel een videorecorder, Cd's en een geldbedrag. De 32-jarige bewoner deed aangifte.
Schiermonnikoog: vechtpartij
Vrijdag omstreeks 01.00 uur is zijn twee groepen jongeren op Schiermonnikoog met elkaar op de vuist gegaan. Het bleek dat de afgelopen dagen tussen de twee groepen, een groep van ca. 10 Duitse jongeren en een groep van ca. 10 eilander jongens, al wat irritaties waren geweest bij een bar aan de Reeweg. Toen de groepen elkaar weer bij dezelfde bar troffen, vloog men elkaar na wat heen en weer geroep in de haren. Alle betrokkenen werden naar het politiebureau meegenomen. Daar erkenden beide partijen min of meer schuldig aan de vechtpartij te zijn. Er werd geen aangifte gedaan en de groep Duitse jongeren is vanmorgen weer met de boot huiswaarts gegaan.
Resultaten Fryske Diken
In de week van maandag 24 april t/m zondag 30 april werden in het kader van Fryske Diken 7892 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal 7109 bestuurder hielden zich aan de snelheidsbeperkingen (90,1%). De snelste bestuurder reed op de N392 (Afslag A7 - BK Gorredijk) 133 km per uur, terwijl er 80 gereden mag worden. Een overschrijding van 53 km.

Bureau Voorlichting & PR: 06 53803433

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...