Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wullepitmolen: wieken wenken weer te Kortemark

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Wullepitmolen: de wieken wenken weer te Kortemark Brugge, 5/5/2000
Op vrijdag 28 april 2000 werden de wieken van de provinciale Wullepitmolen in Zarren eindelijk ingetrokken. Daarmee heeft de molen zijn definitief uitzicht gekregen. Met een lange telescopische kraan werden de twee molenroeden die elk 24 meter lang zijn, feilloos door de askop geschoven en vastgezet met wiggen. Momenteel is molenbouwer Peel-Thomaes uit Gistel volop bezig met de afwerking binnen in de molen.

Ondertussen zijn ook de omgevingswerken aangevat: de molenberg is opgehoogd en er wordt een parkeerplaats aangelegd op de plaats waar het vroegere maalderijgebouwtje stond. Ook de aardeweg van de Legestraat naar de molen, eigendom van het OCMW van Kortemark, wordt op kosten van de provincie West-Vlaanderen verhard.

Net vóór Pinksteren zullen alle werken af zijn. Immers, op vrijdag 9 juni 2000 heeft om 18 uur de officiële opening plaats van de Wullepitmolen. Daarvoor zal een tent geplaatst worden in de aanpalende weide die, na de traditionele toespraken, het onthullen van het informatiebord en het in gang trekken van de molen, zal gebruikt worden voor een receptie. Deze zal opgeluisterd worden door de drumband van Zarren.

Om iedereen toe te laten deze prachtige herwonnen molen te bezichtigen, zal de molen iedere namiddag van het lange Pinksterweekend open zijn en in werking gesteld worden door de gediplomeerde molenaars van de Wullepitmolen vzw. Ook op de West-Vlaamse Molenzondag 18 juni e.k. zullen ze de molen bedienen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17uur30; evenals elke zondagnamiddag in juli en augustus van 14 tot 17u30. De toegang is altijd gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie