Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oudstrijders Tweede Wereldoorlog in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam


Lunch 'Met de bevrijders aan tafel'

Oudstrijders W.O. II op bevrijdingsdag in Rotterdam

Op vrijdag 5 mei brengen bevrijders van Rotterdam en oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog uit Canada en Groot Brittannië een bezoek aan Rotterdam. Het is, gezien de leeftijd van de veteranen, waarschijnlijk de laatste keer dat zij de stad die zij bevrijdden bezoeken. Rotterdammers kunnen de veteranen ontmoeten tijdens de lunch 'Met de bevrijders aan tafel' die wordt gehouden in de voormalige vertrekhal van de Holland-Amerikalijn aan de Wilhelminakade 699 op de Kop van Zuid.

Op bevrijdingsdag staan vanaf 09.15 uur dertig authentieke legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog van 'Keep them Rolling' opgesteld op de Coolsingel voor het Stadhuis. Met deze oldtimers rijden de bevrijders een parade door de stad. De veteranen arriveren rond 09.50 uur bij het Stadhuis, waar fanfarekorpsen zorgen voor muzikale begeleiding. Om 10.15 uur ontsteekt burgemeester mr. Ivo Opstelten samen met de oudste veteraan de bevrijdingsvlam op het bordes van het Stadhuis. Na een ontvangst in de Burgerzaal vertrekken de veteranen om 11.15 uur voor de parade naar de Cruiseterminal. De stoet rijdt via het Hofplein, de Coolsingel, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westblaak, Churchillplein, Schiedamsedijk en Erasmusbrug naar de Wilhelminakade, waar de parade om 12.15 uur eindigt. In de Aert van Nesstraat wordt een 'tickertape parade' gehouden.

Met begeleiders en familie vormen de veteranen een gezelschap van ongeveer 100 gasten. Bij de verschillende tafels voor de lunch kunnen Rotterdammers aanschuiven om de bevrijders een gastvrij onthaal te bieden. Voor muzikale omlijsting van de lunch zorgt het dansorkest van de Koninklijke Marine. Ook wordt een aantal sketches opgevoerd. Kaarten voor de lunch zijn - zolang de voorraad strekt - verkrijgbaar bij de ANWB/VVV aan de Coolsingel 65. De lunch kost fl.35,- per persoon.

Gastheer bij het bezoek is het Rotterdams Comité ter Behartiging van Nationale Belangen. De veteranen, die van 28 april tot 8 mei in Rotterdam zijn, worden ondergebracht bij gastgezinnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie