Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling: Gynaecoloog actief in stervensbegeleiding

Datum nieuwsfeit: 05-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)
Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling: Keuzes van Bart van der Lugt

Datum: 5 + 7 mei

Gynaecoloog nu actief in stervensbegeleiding:
Geboorte en sterven verdienen waardigheid.

"Ik was op een keerpunt in mijn leven gekomen. Op de fiets met m'n rugzakje, alleen onderweg zijn." Gynaecoloog Bart van der Lugt besluit na een tocht naar Rome het ziekenhuiswerk definitief vaarwel te zeggen en kiest dan voor de stervensbegeleiding. Volgens hemzelf is dat een minder vreemde combinatie dan het lijkt. "Geboorte en sterven zijn grote overgangsmomenten van het leven."

In KRO De Wandeling een gesprek met de Rotterdammer Bart van der Lugt (58), die jarenlang als gynaecoloog in verschillende ziekenhuizen werkt. Door fusies komt hij in een proces terecht waar hij het over de kwaliteit van de zorg heeft en de directies over de kwantiteit van de behandelingen. En na een sabbatjaar met afsluitende pelgrimstocht kiest hij voor stervensbegeleiding. "Het gaat mij om het creëren van veilige plekken, waar mensen in waardigheid en vertrouwen heen kunnen komen…"

KRO De Wandeling, vrijdag 5 mei 16.30 uur, Nederland 1 (HH. op zondag 7 mei 09.30 uur)

KRO
Postbus 23000
1202 EA Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie