Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev zet beloften aan holebi's om in wetsvoorstellen

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 5 mei 2000.
Agalev zet beloften aan holebi's om in wetsvoorstellen


Naar aanleiding van Roze Zaterdag morgen 6 mei bevestigt Agalev nogmaals haar steun aan de terechte eisen van de holebi's.
Agalev heeft intussen de daad bij het woord gevoerd en 2 wetsvoorstellen ingediend.

Kamerlid Kristien Grauwels diende een voorstel in om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor mensen van gelijk geslacht. Dit betekent dat homokoppels dezelfde rechten en plichten krijgen als gehuwden van verschillend geslacht. Hierdoor worden discriminaties weggewerkt wat betreft adoptie, afstamming en successierechten en komen holebi's een stap dichter bij hun gelijkschakeling met hetero's.

Senator Meryem Kaçar, lid van de commissie justitie bespreekt daar dezer dagen een wetsvoorstel mede-ingediend door Frans Lozie over non-discriminatie.
Dat voorstel wil alle vormen van discriminatie bestraffen betreffende de seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke stand, handicap, vermogen... Tegelijkertijd wordt in dit voorstel de bevoegdheid van het centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding uitgebreid om deze vormen van discriminatie strafrechterlijk te kunnen bestrijden. Het wegwerken van discriminaties allerhande is voor Agalev altijd al een belangrijk issue geweest. Daarom kan ook de holebi-gemeenschap blijven rekenen op steun van Agalev.

Kristien GRAUWELS, Volksvertegenwoordiger
Meryem KAÇAR, Senator


Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail (pers@agalev.be)

Agalev via InterNet
e-mail persdienst: (pers@agalev.be)
agalev homepage : www.agalev.be/
persteksten : www.agalev.be/pers/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie