Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bij opening tentoonstelling Schröder in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


06/05/00 Koningin bij opening van de overzichtstentoonstelling van Sierk Schröder te Den Haag

Hare Majesteit de Koningin woont op zaterdag 6 mei 2000 de opening bij van de overzichtstentoonstelling van de kunstenaar Sierk Schröder in Pulchri Studio in Den Haag. Deze tentoonstelling is georganiseerd op initiatief van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio, waar Schröder vanaf 1945 lid van is, in samenwerking met de Stichting Sierk Schröder.

De in 1903 geboren Sierk Schröder is vooral bekend geworden als portretschilder. Tussen 1945 en 1985 zijn vele prominenten door hem geschilderd, onder wie bijvoorbeeld A. Plesman, grondlegger van de KLM, en prof. T. Tinbergen, Nobelprijswinnaar. Het portret van de Koningin in de Tweede Kamer is ook van zijn hand. Vanaf 1968, na 8 jaar als professor verbonden te zijn geweest aan de Rijksacademie in Amsterdam, is hij zich steeds meer gaan toeleggen op het vrije werk: naakt, figuur, landschap en stilleven. Daarnaast bleef hij grote portretopdrachten krijgen, zoals die van Kardinaal Alfrink en dirigent Bernard Haitink.
Zowel een groot aantal portretten en zelfportretten als ook pastels, aquarellen en tekeningen met veel verschillende onderwerpen zijn op de tentoonstelling te zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie