Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Maassluise Centrum Natuur en Milieu Educatie

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: YR.088
Datum: 27 april 2000

Meimaand Natuurmaand 2000

In de maand mei organiseert het Maassluise Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) verschillende activiteiten om belangstellenden kennis te laten maken met natuur en milieu dicht bij huis.

Zaterdag 6 mei
Vogelexcursie Oranjeplassengebied
Met verrekijkers en een ervaren vogelgids op zoek naar bijzondere vogels in het Oranjeplassengebied. Deelnemers worden verzocht laarzen mee te nemen.
Excursie onder leiding van Johan v.d. Berg. Aanvang: 07.00 uur Lokatie: Start bij onderkomen surfvereniging naast spoorlijn
Geen kosten

Woensdag 10 mei
Inloopmiddag voor kinderen "Schaap in de hoofdrol" Deze middag staat het schaap in de hoofdrol. Er is een echt schaap aanwezig.
Er wordt een wolboekje gemaakt. Ook wordt er geknutseld met wol. Onder andere worden er vilten balletjes gemaakt. Begeleiding van ouders is verplicht.
Aanvang: 14.00 uur Lokatie: Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Havenstraat 2D te Maassluis
Geen kosten

Donderdag 18 mei
Vaarexcursie Vlietlanden
Deze boottocht wordt georganiseerd door de Vrienden van het NME. Een excursie van Natuurmonumenten onder leiding van Guus Van Oostwaard, medewerker Natuurmonu- menten.
Vertrek: 19.00 uur bij de blauwe brug aan de Korte Buurt in Maassluis. Eventueel parkeren bij zwembad "Dolfijn". De tocht duurt ongeveer 2 ½ uur.
Kosten: ƒ 10,-- Maximaal 30 deelnemers.
Zaterdag 20 mei
Excursie ecologische zone Nieuwe Waterweg Een excursie door het recreatiegebied langs de Nieuwe Waterweg, ter hoogte van de Merellaan in Maassluis. Dit gebied wordt al jaren op natuurvriendelijke wijze beheerd. Naast diverse inheemse planten en kruiden komen hier inmiddels ook spontaan vele andere kruiden voor. Rondleiding door Martin Poot.
Maximaal 20 personen kunnen inschrijven Aanvang: 14.00 uur Lokatie: starten bij station Maassluis-West Geen kosten

Dinsdag 23 mei
Cursus bloemschikken met wilde planten Een cursus voor bloemenliefhebbers. Tijdens de cursusavond leert u hoe u met wilde bloemen een prachtig boeket kunt samenstellen en opmaken. De cursus staat onder leiding van Leo Leichtenberg. Voor de wilde bloemen wordt gezorgd.
Maximaal 25 personen kunnen inschrijven. Mes en snoeischaar zelf meenemen.
Aanvang: 20.00 uur Lokatie: Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Havenstraat 2D te Maasslui
Kosten: ƒ 10,--

Woensdag 31 mei
Bijen en een imker op het NME
Deze middag is voor kinderen en volwassenen. Een bijenkast met echte bijen is aanwezig. De ruimte is ingericht met mooie imkermaterialen. Honing proeven, een angel bestuderen en waskaarsen rollen zijn zomaar wat van de aantrekkelijke opdrachten. Er is honing maar ook andere "bijen" producten zijn te koop. Een imker vertelt over zijn vak. Tijd: Van 13.30 - 16.00 uur. Lokatie: Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Havenstraat 2D te Maassluis Geen kosten


8, 15, 22 en 29 mei
Cursus Natuurvriendelijk tuinieren
Deze cursus wordt georganiseerd door de Vrienden van het NME Natuurvriendelijk tuinieren betekent tuinieren op een manier waarbij de natuur niet of zo min mogelijk wordt belast. Dus geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ook het maken van compost, aanleggen van een vijvertje of het maken van een tuinplan komt aan de orde. U krijgt veel praktische tips en u kunt ideeën opdoen. De cursus wordt gegeven door Ellen van der Hoek-de Nood. Maximaal 12 personen kunnen inschrijven. Tijd: Van 20.00 - 22.00 uur. Lokatie: Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Havenstraat 2D te Maassluis Kosten: ƒ 50,-- voor 4 avonden

Voor genoemde activiteiten dient u zich aan te melden en geldt tevens een beperkt aantal deelnemers. Meldt u daarom tijdig aan om teleurstellingen te voorkomen. Aanmelden en betalen kan bij het informatiecentrum van het stadhuis, Koningshoek 93050 te Maassluis, telefoon 010-5931931.

Laatste wijziging: 28 April 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie