Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 6 mei 2000, 10.00 uur

Bromfietsbestuurder probeert controle te ontlopen

Nieuwegein - Vrijdagavond probeerde een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aan een controle van de politie te ontkomen.

Rond half acht zag de politie de 16-jarige bestuurder rijden zonder helm. Op de Sweelincklaan reed de politie naast de jongen en sommeerde hem te stoppen. Hierop verminderde hij vaart en gaf de indruk te willen stoppen. Ter hoogte van de Palestrinastraat sloeg hij plotseling rechtsaf en reed vol gas weg.

Na een korte achtervolging wilde de bestuurder de Strawinskystraat in rijden, echter door de hoge snelheid lukte dit niet en kwam hij tenval. Toen de politie uitstapte en naar de jongen toe wilde lopen, krabbelde hij op en vervolgde zijn weg. Na ongeveer dertig meter reed hij tegen een brugleuning aan en kwam wederom ten val.

De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bromfiets bleek opgevoerd en reed ruim 65 km/u.

Dronken automobilist aangehouden
Maarssen - Om tien voor drie 's nachts reed een bestuurder over de Parkweg. De voorzijde van zijn voertuig was totaal vernield.
Ter hoogte van de Parkweg stopte de bestuurder en stapte uit. De politie zag dat de man moeite had om op de been te blijven en besloot hem te controleren. Al snel bleek dat de man gedronken had. Uit de ademanalyse kwam vast te staan dat hij 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de 30-jarige man uit Utrecht is proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd.

De politie onderzoekt nog of de schade aan zijn voertuig te maken heeft met het rijden onder invloed.

Even bellen?
Woerden - Een 79-jarige man uit Woerden reed met zijn auto over de Weidebloemlaan. Op dat moment ging zijn mobiele telefoon af. Na enig zoekwerk had hij zijn telefoon te pakken.

Hierdoor zag hij een bocht te laat en reed rechtdoor een parkeerplaats op. Zijn auto kwam tegen twee geparkeerde auto's tot stilstand. De politie heeft de man geadviseerd een handsfree set in zijn auto te laten inbouwen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie