Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 6-05-2000 1e persbericht 6 mei 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldief aangehouden
Aan de Geldropseweg is vrijdag om 19.10 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was in een supermarkt door het personeel betrapt op de diefstal van rookwaren en zou zich agressief gedragen. De verdachte moest nog een straf voor een ander misdrijf uitzitten, zodat hij op het politiebureau kon blijven.

Eindhoven: Bedreiging en vernieling
Aan de Boschdijk is vrijdag om 17.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte had de bewoonster bedreigd en vernieling in de woning van deze kennis aangericht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Gestolen verzekeringsplaatje
Aan de Vestdijk is vrijdag om 22.50 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. Toen de jongeman op de hoek Ten Hagestraat / Vestdijk viel met zijn bromfiets, namen twee aanwezige politie-agenten polshoogte. Het verzekeringsplaatje van de brommer bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachte is voor heling gehoord en er is proces verbaal opgemaakt. De bromfiets bleef op het bureau.
Eindhoven: Geweld met beroving
Aan de Hermanus Boexstraat zijn vrijdag rond 23.00 uur meisjes uit Boxtel aangevallen door een groep jongeren. Zonder aanleiding werden twee 17-jarige meisjes door een aantal personen uit een voor hen onbekende groep jongeren getrapt en geslagen. Van een van de meisjes werd de portemonnee met fl. 150,- weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Aan de Reinkenstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.09 uur een 51-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek bij een ademanalyse 0,75 promille alcohol is zijn bloed te hebben en kreeg een boete van fl. 390,-.

Eindhoven: Auto wordt vernietigd
Aan de Insulindelaan is zaterdag om 4.05 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij het zien van een politieauto op de Insulindelaan sloeg de verdachte een ventweg in, parkeerde zijn auto en dook in de bosjes. De verdachte bleek zonder rijbewijs te rijden in een auto met valse kentekenplaten. De auto was niet verzekerd of APK-gekeurd. Voor deze zaken wordt proces verbaal opgemaakt tegen de verdachte. De man deed afstand van de auto, die vernietigd zal worden.
Eindhoven: Zakkenrollerij
Aan de Kerkstraat is zaterdag rond 4.15 uur de portemonnee gerold van een 32-jarige Eindhovenaar. Nadat hij een passant een vuurtje had gegeven, bleek de portemonnee uit zijn broekzak verdwenen. In de portemonnee zaten pasjes, fl. 70,- en identiteitspapieren.
Eindhoven: Rijden met ontzegging
Aan de Krophollerstraat is zaterdag om 9.25 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd gestopt omdat hij geen autogordel droeg. Bij controle bleek zijn rijbewijs ingevorderd.
Helmond: Tas van fiets gerukt
Vrijdagmiddag zijn om 15.50 uur aan de Heistraat twee 15-jarige Helmonders aangehouden. De verdachten hadden even daarvoor aan de Kasteeltraverse een tas met inhoud van de fiets van een 15-jarige jongen uit Lieshout gerukt. Aan de hand van het signalement kon de politie de verdachten aanhouden. Er is proces verbaal opgemaakt.
Helmond: Geweld
Vrijdag is om 21.05 uur een 36-jarige Helmonder in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin.
Helmond: Woninginbraak
In een woning aan de Dorpstraat is vrijdag in het begin van de avond ingebroken. Aan de achterzijde van de woning was een poort opengebroken en een klapraam aan de achterzijde was kapotgebroken. De woning is doorzocht en er werd een paar honderd gulden meegenomen.
Helmond: Diefstal uit tuin
Uit een tuin aan de Burgemeester van Houtlaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee stenen beelden en twee rozenbomen verdwenen. Ze hebben tezamen een waarde van enkele honderden guldens.
Helmond: Zakkenrollerij
Zaterdag is tussen 9.00 en 9.30 uur de GSM van een 45-jarige Helmonder gestolen. De telefoon zat in de broekzak van de man en was met een riempje aan zijn riem bevestigd.

Veldhoven: Brandstichting
Aan het Jikteind is in de nacht van vrijdag op zaterdag een brievenbus opengebroken. De inhoud van de brievenbus is in brand gestoken. Nog leesbare delen van de geposte stukken werden zaterdagmorgen door de PTT opgehaald op het politiebureau.

Veldhoven: Onder invloed
Aan de Dorpstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige automobilist uit Veldhoven betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse op het bureau gaf 1,4 promille aan. Er is proces verbaal opgemaakt.

Deurne: Diefstal in dienstbetrekking
Vrijdag is een 36-jarige vrouw uit Deurne in haar woning aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het ontvreemden van sieraden en geld in de periode dat ze in dienst was bij een werkgever aan het Hofke. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bakel: Aanrijding onder invloed
Aan de Roessel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.45 uur een 20-jarige fietser uit Milheeze en een 19-jarige bromfietser uit Bakel frontaal op elkaar gebotst. De fietser reed vanuit Bakel aan de linkerzijde van de Roessel over het fietspad. Er bevinden zich aan beide zijden van de weg afgescheiden fietspaden. Bij de aanrijding raakte de 19-jarige bromfietser uit Bakel gewond en moest in het Elkerliek Ziekenhuis worden opgenomen. De fietser bleek onder invloed. Op het bureau blies hij bij een ademanalyse 1,7 promille.
Asten: Vernieling openbaar gebouw
Nadat het inbraakalarm vrijdagmiddag afging, bleek dat vier lichtkoepels op het dak en een ruit aan de achterzijde van een pand aan de Biggekruid vernield waren.

Nuenen: Handgemeen
Aan de Wielewaallaan is vrijdag om 22.15 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had een handgemeen met een 39-jarige Eindhovenaar. Eerder die avond was de verdachte al gevraagd de straat te verlaten. Na een gesprek werd de man in vrijheid gesteld.
Son: Diefstal auto
Van het Dutmellapad is vrijdagmiddag een rode Opel Kadett, kenteken GZ-LG-92, gestolen.

Waalre: Diefstal auto
Van de Toeakker is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grijze Volkswagen Jetta, kenteken YR-46-SF, gestolen.

Heeze: Onder invloed op bromfiets
Aan de Ginderover is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Sterksel betrapt op het rijden onder invloed. De man reed rond
2.45 uur op een brommer met een snelheid van 50 km per uur over de Ginderover. Hij droeg geen helm en zijn achterlicht was defect. De politie stopte hem en constateerde alcoholgebruik. Op het politiebureau blies de verdachte bij een ademanalyse 1,5 promille. Er is proces verbaal opgemaakt.

Westerhoven: Diefstal uit woningen
Uit een aantal woningen aan de Kempervennendreef zijn vrijdagavond diverse GSMs gestolen. Vermoedelijk kwamen de daders met een valse sleutel binnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie