Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelheid en sportiviteit troef op Speed 2000 in Rosmalen

Datum nieuwsfeit: 06-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Zaterdag 6 en zondag 7 mei in Autotron

Snelheid en sportiviteit troef op Speed 2000

ROSMALEN – De meeste mondiale automerken hebben wel een model waarop de aanduiding GTI prijkt. De toevoeging achter het type auto staat al decennia lang voor snelheid en sportiviteit. GTI’s mogen zich, ondanks allerlei actuele ontwikkelingen in de automobielbranche, nog altijd in een enorme populariteit verheugen. Dit wordt elk jaar weer bewezen op het evenement Speed in Autotron. In 1999 kwamen liefst 15.000 liefhebbers op het spektakel af. Speed 2000 staat voor zaterdag 6 en zondag 7 mei op de Autotron-activiteitenkalender.

Speed 2000 is 'the place to be' voor elke fanatieke en sportieve GTI-rijder – en alle overige fans van snelle bolides. Het genieten begint op het speciale terrein waarop naar verwachting circa 2250 showauto’s een parkeerplaatsje krijgen toegewezen. Het showterrein is in vergelijking met voorgaande jaren aanzienlijk groter geworden.

Grote aandacht van de duizenden bezoekers gaat uiteraard ook uit naar de presentaties van ruim veertig merkenclubs uit binnen- en buitenland. Een willekeurige greep uit de clubs die in mei in Rosmalen van de partij zijn: Benelux Club voor BMW-rijders, Citrosport, Civic Club Nederland, Fiat Ritmo TC, Ford Capri Club, Mitsubishi Owners Club, Nissan 100 NX Club, Opel Kadett GSI Club, Peugeot Sport Club, Club Renault Sportives. Swift GTI Club, Toyota Celica Club en VW Golf Club.Voor de eigenaar van de 'Mooiste GTI' ligt een leuke prijs klaar. Een deskundige jury reikt een eerste prijs aan zowel een clublid als een niet-clublid uit.

Diverse raceteams hebben inmiddels hun medewerking toegezegd en zullen op 6 en 7 mei met een delegatie aanwezig zijn. Renault vaardigt zelfs vier teams af, te weten: het Mégane-team, DTCC-team, Renault Formule-team en de het aansprekende Renault Clio Racing Team. Verder strijken het Mental Racing Team - van Mental Theo - en het Formule Ford team in het ExpoDome neer.

Op de deelnemerslijst van Speed 2000 staan verder een groot aantal namen van commerciële bedrijven die hun klandizie hebben van sportieve automobilisten. Alles voor de 'snelle jongens' is tijdens Speed 2000 te koop; van banden tot accessoires en van sportuitlaten tot tijdschriften. Veel aandacht gaat dit keer uit naar alles wat te maken heeft met caraudio, hiervoor is een aparte hoek op de evenementenvloer ingericht. De presentaties vinden plaats onder auspiciën van Stichting S.C.A.N.

Speed 2000 is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Alle attracties op het gezelligste autopretpark zijn geopend. Hetzelfde geldt voor: AutoDome en SpeeloDome. AutoDome biedt permanent onderdak aan de eigen unieke historische Autotron-automobielcollectie en presenteert tevens vele facetten van de automotive branche. SpeeloDome is het overdekte speelparadijs voor kinderen tot ca. 11 jaar.

Speed 2000 en Autotron zijn op zaterdag 6 en zondag 7 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt fl. 21,50, kinderen van 4 tot 12 jaar fl. 17,50.
Autotron is gelegen aan de A50 ’s-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de
bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292 (75 ct. p.m.).
Voor meer informatie belt u met de Autotron Infolijn 073-5233300. Rosmalen, maart 2000

_

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie