Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Muzikaal-historische afsluiting project Samen Sterk

Datum nieuwsfeit: 07-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Activiteit: muzikaal-historische afsluiting project Samen Sterk

Datum: zondagmiddag 7 mei 2000

Aanvang: 13.30 uur

Openingstijden: zondag 13.00-17.00 uur

Toegang: normale entreeprijzen

Het samenwerkingsproject Samen Sterk: Hoogezand-Sappemeer in de afgelopen eeuw wordt door de initiatiefnemers op zondagmiddag 7 mei afgesloten met een muzikaal-historische manifestatie op de binnenplaats van het museum.

Het Veenkoloniaal Museum, de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o. en het Gemeentearchief van Hoogezand-Sappemeer startten op 26 maart jongstleden dit project, bestaande uit een fototentoonstelling en diverse publieksactiviteiten. Tot nu toe hebben ruim 2.000 bezoekers deze tentoonstelling kunnen bekijken en de weekendactiviteiten bezocht.

Aan de muzikaal-historische manifestatie op 7 mei werken mee het Shantykoor Westerstörm en Johan Raspe, beiden natuurlijk uit Hoogezand-Sappemeer afkomstig. Bij goed weer wordt deze spetterende afsluiting gehouden op de sfeervolle binnenplaats van het museum in een speciaal daarvoor opgetrokken muziekkoepel met het historische bolschip de Ebenhaezer als entourage.

Verder loopt een historische figuur in het museum te venten: de Kiepkerel.

Activiteit: lezing onderwater-archeologie Waddenzee en IJsselmeer

Datum: woensdagavond 10 mei 2000

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: 5,-- per persoon

Onder auspiciën van de Werkgroep Prehistorie wordt op woensdagavond 10 mei in het Veenkoloniaal Museum een lezing georganiseerd over de opmerkelijke onderzoeksresultaten van de onderwater-archeologie in de Waddenzee en het IJselmeer. Daarvoor geven de heren Walta en Venema van de Landelijke Werkgroep Onderwater Archeologie een lezing met een diaserie voor de pauze en een videofilm na de pauze. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

De Landelijke Werkgroep Onderwater Archeologie bestaat uit een aantal actieve duikers, die op de bodem van Waddenzee en IJsselmeer speuren naar oude scheepswrakken en wat deze nog aan historische objecten bevatten. De lezing geeft een goed overzicht van hun werkzaamheden op de zeebodem en hun verwerking van de resultaten.

Veendam, 26 april 2000.

Voor meer informatie:

Douwe Huizing, directeur/publiciteit, telefoon (0598) 61 63 93.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie