Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal imago United 4 zeilregatta lijkt gevestigd

Datum nieuwsfeit: 07-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV


Internationaal imago van United 4 Regatta lijkt al gevestigd

Medemblik , 7 mei 2000 - Door de toename van het aantal buitenlandse deelnemers heeft de United 4 Regatta dit weekeinde alvast kunnen proeven aan de internationalisering van het toernooi.

Om het jeugdzeilevenement een groter en internationaler karakter te geven wordt volgend jaar ook in België gevaren. Dit weekeinde werden de prijzen in ieder geval al internationaal verdeeld. De Zuidafrikaan Gerreth Blanckenberg was dit weekeinde Serge Kats te snel af in de Laser. Kats moest genoegen nemen met een tweede plaats en de Belg Philip Bergmans eindigde op de derde plaats.

De Zuiderburen lieten zich ook gelden bij de 420. De prijsuitreiking was een Belgisch onderonsje omdat de eerste drie plaatsen in handen waren van onze Belgische buren. Volgend jaar kan het voor hen een thuiswedstrijd worden aangezien er één wedstrijdweekeinde in België wordt gehouden om meer buitenlandse deelnemers aan te trekken uit Frankrijk en Engeland.

Bij de jeugdklassen Optimist en Cadet waren slechts kleine
verschuivingen in de top drie. De winnaars van de eerste
wedstrijdweekeinde in Workum verdedigden afgelopen weekeinde hun positie met glans. Renee Groeneveld (Optimist) en Fleur Bakx & Nicolaas Aerts (Cadet) wisten de eerste prijs weer in de wacht te slepen tijdens het tweede wedstrijdweekeinde.
Optimist (jeugdklasse)

1 Renee Groeneveld NED 2275

2 Margriet Fokkema NED 2316

3 Bastian Meur BEL 983

Cadet (jeugdklasse)

1 Fleur Bakx & Nicolaas Aerts BEL 8562

2 Charlotte Bosch & Eduard Bosch NED 6226

3 Bastiaan Hartman & Mark Hartman NED 8334


420 (jeugdklasse)

1 Barend Hilterman & Mauk Tilanus BEL

2 Steven Moelaert & Ton Mares BEL

3 Bert de Bie & Hans de Bie BEL

Laser (Olympische klasse)

1 Gerreth Blanckenberg Z. Afr

2 Serge Kats NED

3 Philip Bergmans BEL

Laser Radiaal

1 Jorrit Zewald NED

2 Hylke Sietzema NED

3 Til Martin GER

Europe (Olympische klasse)

1 Margriet Matthijsse NED

2 Marcelien de Koning NED

3 Maaike de Koning NED

De sportieve strijd om de overwinning wordt na de zomer weer
voortgezet. Het derde evenement van deze wedstrijddserie wordt gehouden op 2 en 3 september op de Haringvliet bij Stellendam. Het finaleweekeinde zal plaatsvinden op 30 september en 1 oktober in Hoorn.

De United 4 Regatta is vijf jaar geleden ontstaan om de doorstroom van jonge, talentvolle zeilers vanuit de deelnemende internationale jeugdklassen (Optimist en Cadet) naar vervolgklassen (Europe, Laser en
420) te stimuleren. De organisatoren willen dit bereiken door zeilers uit de verschillende klassen samen te laten varen. Het kledingmerk Magic Marine is de nieuwe hoofdsponsor van United 4 Regatta en hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan de bevordering van het (wedstrijd)zeilen onder de jeugd.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie