Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling: Duurzaamheid verbeeld

Datum nieuwsfeit: 07-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


DUURZAAMHEID VERBEELD (25-04-2000)

Werk van studenten en recent afgestudeerden van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (HKA) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) is te zien in het Griftpark en Griftsteede onder de titel Duurzaamheid verbeeld. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 7 mei om 16.00 uur en loopt door tot en met 21 mei a.s.

Duurzaamheid, een abstract begrip
Duurzaamheid is voor velen een abstract begrip, waarbij men zich niet gemakkelijk iets kan voorstellen. In beeldend werk worden visies en belevingen zichtbaar gemaakt, opvattingen aan de orde gesteld. Juist verbeelding is nodig om mensen te inspireren en te motiveren.

Vraagstelling voor studenten
De verbeeldingen van duurzaamheid zijn gemaakt door studenten en recent afgestudeerden van de HKA en HKU. In Arnhem heeft een korte workshop Zolang het duurt plaatsgevonden, terwijl in Utrecht gewerkt werd vanuit de vraagstelling hoe het begrip duurzaamheid in verbinding staat met het eigen werk. Dit mondde uit in uiteenlopende interpretaties. Er zijn werkstukken te zien die ontstaan zijn vanuit de herinnering, emoties en/of verlangen. Daarnaast zijn er projecten die reageren op de natuur, water, bomen, licht, schaduw en het geluid.

Samenwerkingsproject
Deze tentoonstelling is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen SME MilieuAdviseurs, de Groep Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Arnhem, Centrum voor Natuur- en Milieueducatie Arnhem, Griftsteede, HKA en HKU.
De SME MilieuAdviseurs heeft voor dit project beide kunstacademies benaderd met het verzoek om dit abstracte begrip in beelden te vertalen. Een verzoek dat door studenten enthousiast is opgepakt. Een catalogus van het project is ter plekke verkrijgbaar.
Locatie: Griftpark en Griftsteede, Van Swindenstraat 129, Utrecht (bereikbaar met buslijn 8, halte Blauwkapelseweg) Expositiedata: 10 mei t/m 21 mei 2000
Opening: 7 mei om 16.00 uur
Openingstijden: woe t/m zo van 13.00-17.30 uur
backtopnext

Compiled by the Office for Public Relations and Marketing of the HKU: PRM.
Comments to the Webmaster of the Computer Centre HKU: (webmaster@kmt.hku.nl).
URL: www.hku.nl/perl/persbericht/index.cgi

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie