Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Finale Steinway & Sons Pianoconcours 2000

Datum nieuwsfeit: 07-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STEINWAY CENTER NEDERLAND

Finale Steinway & Sons Pianoconcours 2000

4 mei 2000

PERSBERICHT

Finale Steinway & Sons Pianoconcours 2000
Nederland kent veel jonge pianotalenten

Tien jonge Nederlandse amateurpianisten hebben de finale bereikt van het Steinway & Sons Pianoconcours 2000. Op zondag 7 mei vanaf 14.00 uur tonen zij in de Kleine Zaal van het Concertgebouw hun talenten aan jury en publiek. De twee besten mogen deelnemen aan het Internationale Steinway Festival dat begin juli wordt gehouden in Hamburg. Publiek is tijdens de Nederlandse finale van harte welkom; de aanwezigen mogen uit de tien finalisten hun favoriet voordragen voor de Publieksprijs.

Steinway & Sons organiseert al ruim 63 jaar internationale pianoconcours voor amateurpianisten tot 17 jaar. Doel is jong talent te stimuleren in hun spel en muziekbeleving en hen de mogelijkheid te bieden podiumervaring op te doen. In negen Europese landen worden voorrondes gehouden; uiteindelijk ontmoeten alle finalisten elkaar in Hamburg voor een gezamenlijk concert. De Nederlandse winnaars staat ook een optreden te wachten tijdens het Grachtenfestival deze zomer in Amsterdam. Ook zal de winnaar een optreden verzorgen in de Ypma Concertzaal in Alkmaar.

Na diverse voorrondes en een halve finale in Alkmaar zijn voor de finale in Amsterdam de volgende pianisten-in-de-dop geselecteerd: Sin Sin Liu uit Zoetermeer (10), Artur Windak uit Enschede (10), Denise Lutgens uit Venlo (9), Naomi Wohl uit Enschede (11), Erwin Weerstra uit Leiden (13), Rami Wohl uit Enschede (12), Stephanie Bennet uit Heerde (13) , Lestari Scholtes uit Oosterhout (15), Anatoli Kotchébine uit Den Haag (16) en Liebrecht Vanbeckevoort uit Puurs/België (15).

De jury bestaat uit Jan Wijn (voorzitter) en Mila Baslawskaja, beiden hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam, Joop Stokkermans, pianist/componist, Joop Celis, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Maastricht en Rian de Waal, concertpianist.

Kaarten à f 10,- zijn verkrijgbaar aan de kassa van het concertgebouw. Telefonisch reserveren kan ook: (020) 671 83 45.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie