Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arrows in beroep tegen diskwalificatie Pedro de la Rosa

Datum nieuwsfeit: 07-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


6
mei

2000

Pedro de la Rosa gediskwalificeerd.
Jos wist ons tijdens het telefoongesprek vanavond ook te vertellen dat zijn teamgenoot Pedro de la Rosa is gediskwalificeerd voor de Grand Prix morgen. Tijdens de brandstofkeuring werd de benzine die in Pedro zijn auto zat als zijnde illegaal bestempeld. Jos wist ons te melden dat Pedro morgen gewoon vanaf zijn 9e plek zal starten, aangezien het team van Arrows in beroep is gegaan. Soortgelijk voorval deed zich ook voor in 1997, waarbij Villeneuve voor de Grand Prix van Japan werd gediskwalificeerd. Ook hier ging het team in beroep en mocht Villeneuve aan de start verschijnen. Echter het team van Williams trok na de race het beroep weer in, waardoor Villeneuve zijn diskwalificatie alsnog van kracht werd en zijn behaalde positie hem weer werd afgenomen.


6
mei

2000

Jos over vandaag.

Vanavond belde Jos ons op om na een drukke dag zijn belevenissen van vandaag te vertellen."De auto ging vandaag niet helemaal zoals ik zou willen, maar heb het maximale eruit gehaald en is dit de plek die we verwacht hadden. "Het leek erop dat Jos tijdens zijn eerste run nogal moest vechten met de auto. Jos hierover; "We hadden zo'n 2 uur niet gereden en met die wind komt er dan toch weer wat zand op de baan waardoor je wat minder grip hebt. Het was ook een stuk warmer maar later werd de baan toch sneller." Op ons commentaar dat hij zijn fans hartkloppingen bezorgde, door met nog 2 seconden te gaan over de start/finishlijn te komen voor zijn laatste run, reageerde Jos; "Dat ging goed hè. Het was een kwestie van timing en dat ging echt perfect. Op die manier heb je het meeste rubber op de baan. Helaas kon ik mijn plek niet meer verbeteren". Over de verwachting voor morgen vertelde Jos; "We gaan er zeker weer voor en een punt valt zeker tot de mogelijkheden."


6
mei

2000

Te kleine overall?

Nee, dit is geen verkeerd gewassen overall of een foutje na het nemen van de maten van Jos, maar een leuk kado van Sparco, de leverancier van de raceoveralls van het team van Arrows. Vandaag kreeg Jos deze orginele Sparco overall voor zoon Max overhandigd en is een exacte kopie van de overall van pa. Uiteraard is deze mooie overall wel voorzien van Max zijn eigen naam. Max die niet alleen een snelle vader maar ook een snelle moeder heeft, zal nu ongetwijfeld van zijn overall gebruik willen maken en gevreesd wordt dat hij binnenkort zijn eigen kart zal opeisen in huize Verstappen. Jos was blij verrast met dit kado, maar of Max binnenkort al in een eigen kart zal racen staat nog te bezien.

En deze is voor Max.
foto Raymond Vermeulen

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie