Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start inspraak vrijwilligersbeleid Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ei 2000

Start inspraak vrijwilligersbeleid

Vanaf 8 mei kunnen Amersfoorters en Amersfoortse vrijwilligersorganisaties reageren op de nota 'Sociaal cement van de stad'. Deze nota gaat over het vrijwilligersbeleid voor de jaren 2000
- 2005. Zowel het College van burgemeester & wethouders als de commissie Sociale Zekerheid, Welzijn en Sport stemden in met de inhoud van de nota. De reactietermijn sluit op 13 juni 2000.
Uit de titel van de nota, 'Sociaal cement van de stad', blijkt duidelijk hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de stad. Het college geeft met de voorstellen in de nota vorm aan 'sectoroverstijgend' lokaal vrijwilligersbeleid in Amersfoort. Het bestaande vrijwilligersbeleid, dat binnen de verschillende sectoren van gemeentelijk beleid is ontwikkeld, blijft ongewijzigd. De nota voegt aan dit bestaande beleid een aantal maatregelen en voorstellen toe die zich met name richten op het stimuleren, waarderen en faciliteren van vrijwilligerswerk.

Op 8 mei start het inspraaktraject. Dit traject bestaat uit twee onderdelen:

een expertmeeting met een aantal genodigde kern- of koepelorganisaties op een breed terrein van vrijwilligerswerk in Amersfoort;

schriftelijke reactie door Amersfoortse vrijwilligersorganisaties en burgers op de voorstellen uit de nota.

De voorstellen zijn gericht op een verbetering van de positie van vrijwilligers. Zo wil men een ongevallen- en WA-verzekering voor vrijwilligers realiseren en een fonds voor deskundigheidsbevordering. Ondersteuning van wervingscampagnes en het jaarlijks vieren van de internationale vrijwilligersdag hebben promotie en stimulering van vrijwilligerswerk tot doel. Ook is in de nota opgenomen de jaarlijkse uitreiking van de Amersfoortse Vrijwilligersprijs en de organisatie van de Stadsbrunch voor vrijwilligers. De realisatie van een vrijwilligersverzamelgebouw biedt een oplossing voor de huisvestingsproblemen van vrijwilligersorganisaties.

Inspreken
Wie wil reageren op de voorstellen, kan u de nota 'Sociaal cement van de stad' opvragen bij: mevrouw A. Klaver, tel. 469 4694 of per e-mail: (uppa@amersfoort.nl). U kunt de nota ook inzien op internet.Dit kan via het adres: www.amersfoort.nl /ris/Ris2000/bwbs14/235840.html Uitsluitend schriftelijke reacties kunt u met ingang van maandag 8 mei a.s. sturen aan: gemeente Amersfoort, sector WSO, t.a.v. mw. A. Klaver, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Of mailen aan: (uppa@amersfoort.nl). De reactieperiode sluit op dinsdag 13 juni 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie