Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aladdin's eSafe enige algemene bescherming tegen Loveletter

DE ENIGE ALGEMENE BESCHERMING TEGEN LOVELETTER-VARIANTEN

Aladdin's gratis eSafe-product is het eerste beschermingssysteem in deze branche waarvoor geen updates nodig zijn

IJsselstein, 8 mei 2000 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN)

HET BEVEILIGINGSRISICO Met meer dan twaalf nieuwe varianten van de LOVELETTER vandaal die het afgelopen weekend over de wereld circuleerden blijven miljoenen PC-gebruikers en computernetwerken kwetsbaar ondanks hun geupdate antivirus-software. Leveranciers van traditionele antivirussoftware haasten zich hun applicaties om de twee uur te updaten om bescherming te bieden tegen de razendsnel de kop opstekende mutaties van de LoveLetter vandaal. Dit langzamere proces verhoogt de kansen op infectie door de vertraging tussen het ontdekken van de variant en de distributie van de geupdate bescherming. Als er elke keer als een nieuwe variant ontdekt is een nieuwe update nodig is, zullen PC-gebruikers en netwerkbeheerders waarschijnlijk niet vaak genoeg updaten waardoor er grote gaten ontstaan in de veiligheid van de computers.

De twaalf tot nu toe geïdentificeerde en bevestigde varianten (VBS.LoveLetter-A tot en met VBS.LoveLetter-L) bevatten niet alleen variaties in de tekst op de onderwerpregel en body van de email maar wat belangrijker is, veranderingen in de broncode van de vandaal.

"Omdat deze vandaal geschreven is in Visual Basic voor Applicaties, is de broncode voor iedereen toegankelijk en kan elk scholier die bekend is met computers direct wijzigen aanbrengen en mutaties van de vandaal maken," stelde Shimon Gruper, Executive VP Internet Security Technologies bij Aladdin. "De eenvoud om wijzigingen aan te brengen in de code van de vandaal maakt traditionele antivirus-oplossingen verouderd. Er bestaat absoluut geen manier om dit bij te benen met antivirus updates voor elke variant. Het komt er eigenlijk op neer dat je continu de bus mist...".

BESCHERMING TEGEN DE DREIGING Aladdin biedt de eerste en enige algemene oplossing die alle huidige en toekomstige vandalen die meekomen als attachments in emailberichten kan tegenhouden. eSafe's simpele integratie van haar SandBox-II technologie, waarop patent is aangevraagd, blokkeert alle vijandige inhoud. In plaats van voortdurende updates is nu alleen een initiële aanpassing nodig. eSafe-gebruikers volgen de instructies op van Aladdin's Content Security Center op: www.ealaddin.com/home/csrt/loveemerg.asp, getiteld "How to configure eSafe to block all script attachments." Deze korte procedure beschermt in het algemeen gebruikers tegen vandalen die via email-attachments naar hen gestuurd worden.

Ga voor actuele Noodinformatie over de LoveLetter-vandaal naar Aladdin's website: www.eAladdin.com en download een gratis kopie van eSafe Desktop.

Om uw systeem schoon te maken raadt Aladdin's Content Security Response Team (CSRT) aan de volgende files te verwijderen als u meent geïnfecteerd te zijn:
· Win32DLL.vbs
· MSKernel32.vbs
· LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.vbs
· IMPORTANT.TXT.vbs
· Very Funny.vbs
· mothersday.vbs
· virus_warning.jpg.vbs
· protect.vbs
· Virus-Protection-Instructions.vbs
Aladdin's Veiligheidsspecialisten zijn bereikbaar voor vragen over de gevaren van de ongecontroleerde mutatie van de originele LOVELETTER vandaal en voor uitleg over de SandBox-technologie die in het algemeen beschermt tegen alle varianten daarvan.

OVER eSafe Aladdin's eSafe productserie met eSafe Desktop, eSafe Enterprise en eSafe Gateway levert de meest uitgebreide bescherming die er is tegen vijandige elementen op Internet en laat gebruikers met vertrouwen veilig over het Internet surfen.

eSafe is de enige uitgebreide beveiligingsoplossing op de markt die pro-actieve bescherming biedt van gateway tot desktop. Het is ook de enige die Totale "Sandbox Quarantine" bescherming biedt tegen alle vormen van kwaadaardige inhoud met inbegrip van virussen, vandalen en wormen. Een unieke eigenschap die alleen is terug te vinden in Aladdin's eSafe oplossing, de sandbox, trekt een beschermende muur op rond essentiële systeembestanden en isoleert alle potentieel gevaarlijk virussen, vandalen en wormen in een steriele omgeving, waardoor schade aan, infectie of diefstal van systeembronnen wordt voorkomen.

Met meer dan alleen antivirus bescherming kan eSafe organisaties in staat stellen:
· De mogelijkheid te blokkeren van gebruikers om essentiële systeembestanden te wijzigen, waardoor IT-onderhoud en reparatiekosten beperkt worden.
· Toegang te blokkeren tot websites met een ongepaste of kwaadaardige inhoud, zoals haatliteratuur of pornografie, of die sites die bekend staan om het verspreiden van virussen.
· Te zorgen dat uitgaande emails geen geheime of verboden inhoud bevatten.
Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie