Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkelingsplan: Zutphen, vitale stad

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Zutphen, vitale stad

Met het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO) wil de provincie Gelderland een aantal Gelderse steden extra ondersteunen om vitale en complete steden te worden, in relatie tot hun omgeving en tot elkaar. Steden die een centrumfunctie voor de regio hebben en tevens te kampen hebben met een aantal grote problemen zoals een hoge werkloosheid, lage inkomens en een zorgwekkende criminaliteit. De gemeente Zutphen heeft in het kader van het GSO het ontwikkelingsplan "Zutphen, vitale stad" opgesteld. Dit plan is door het college in concept vast gesteld. Langs zeven programmalijnen is het plan uitgewerkt. Dit zijn:
1. Inkomen, arbeid en activering

2. Aandacht voor specifieke groepen

3. Bevorderen veiligheid

4. Samenleven in de wijk

5. De schone slaapster ontwaakt

6. Zutphen, centrum van de regio

7. Bereikbare stad
Het plan bestaat uit 2 delen. Deel 1 (samenvatting) kunt u afhalen of bestellen bij bureau Communicatie (tel 58 70 00) en deel II (de gedetailleerde uitwerking) kunt u bij ditzelfde bureau inzien. De stukken liggen ter inzage tot 19 mei. U kunt uw inspraakreactie tot die datum sturen aan het college van B&W, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. De gemeenteraad neemt in haar reguliere vergadering van 26 juni hier een besluit over.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie