Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Maandag 8 mei 2000, 10.00 uur

Politieman gewond na val met motor
Utrecht - Een 41-jarige brigadier van het politiedistrict Marco Polo is zondagmiddag na een val met zijn motor gewond geraakt.
De motoragent zag op de Bernadottelaan een 15-jarige jongen fietsen. Het was hem bekend dat deze jongen werd gezocht in verband met zijn betrokkenheid bij diefstallen. Bij het zien van de motoragent ging de knaap er snel van door. Tijdens de achtervolging ging de agent op een grasveld met zijn motor onderuit en brak zijn sleutelbeen. Hij werd met een ambulance voor behandeling overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Wapenstok en politiehonden ingezet bij dreigende confrontatie tussen voetbalsupporters
Utrecht - De politie moest zondagavond de wapenstok hanteren en politiehonden inzetten om een dreigende confrontatie tussen voetbalsupporters te voorkomen.

Omstreeks zes uur arriveerden een groep van naar schatting 50 supporters van F.C. Utrecht en Cambuur op het station Utrecht. Zij verzamelden zich op spoor zeven waar de supporters van F.C. Den Bosch langs zouden komen. De supporters van F.C. Den Bosch kwamen vanuit Heereveen. Het werd duidelijk dat zij uit waren op een confrontatie.

De politie verwijderde de groep van spoor zeven waarbij enkele tikken met de wapenstok moesten worden uitgedeeld. Vervolgens isoleerden zij de groep van de overige reizigers op spoor elf. Opnieuw moest de politie tegen weigerachtige supporters de wapenstok gebruiken en heeft een politiehond een aantal supporters gebeten. De supporters van Den Bosch konden ongestoord passeren.

De Utrecht-supporters verlieten het station en veroorzaakten geen overlast meer. De supporters van Cambuur werden de trein ingedreven en agenten reisden mee richting Amersfoort. Ook in de trein kwam het tot confrontaties met de politie waarbij opnieuw door politiehonden is gebeten. Hierna keerde de rust ook in de trein terug.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie