Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer 'tekortvakken", meer studenten krijgen tegemoetkoming

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 08-05-2000 Home

Persbericht
Nummer: 50

Meer 'tekortvakken", meer studenten krijgen tegemoetkoming

Minister Hermans heeft het aantal tekortvakken aan de lerarenopleiding uitgebreid van 20 naar 36. Het gaat om vakken waarvoor op dit moment te weinig leraren zijn. Studenten die een van deze opleidingen volgen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de studiekosten. De regeling geldt voor de studiejaren 2000-2001.

Volgens de regeling mag het inkomen van de student in de maanden mei, juni en juli voorafgaand aan het studiejaar 2000-2001 niet hoger zijn dan 6109 gulden netto. Studenten die (nog) recht hebben op studiefinanciering komen niet in aanmerking. De tegemoetkoming bestaat voor het studiejaar 2000/2001 uit een bijdrage in het (deeltijd)collegegeld van 1250 gulden en een bijdrage in de studiekosten van 778 gulden per jaar.

Met ingang van het studiejaar 2001-2002 geldt de regeling voor alle vakken aan de lerarenopleidingen. Dan vervalt dus het zogenoemde tekortenlijstje. Ook de inkomensgrens voor toekenning verandert dan. Voor een student met een gezamenlijk belastbaar inkomen tot 53.000 gulden is de bijdrage in de studiekosten 1160 gulden per jaar en voor het (deeltijd)collegegeld 1250 gulden. Boven de grens van 53.000 gulden geldt een glijdende schaal; hoe hoger het inkomen, hoe lager de bijdrage.

Op de lijst van de tekortvakken geldig voor het studiejaar 2000-2001 staan:

* opleiding leraar basisonderwijs;

* lerarenopleidingen 1e graads: Nederlands, Duits, Engels, Frans, klassieke talen (Grieks en Latijn), wiskunde, scheikunde, natuurkunde, biologie, aardrijkskunde, maatschappijleer, economische wetenschappen I (algemene economie), economische wetenschappen II (bedrijfseconomie);

* lerarenopleiding 2e graads: Nederlands, Duits, Engels, Frans, wiskunde, scheikunde, natuurkunde, biologie, aardrijkskunde, maatschappijleer, huishoudkunde, verzorging/gezondheidskunde, algemene economie, bedrijfseconomie, techniek (basisvorming), consumptieve techniek, mechanische techniek, elektrotechniek, grafische techniek, installatie techniek, bouwtechniek, motorvoertuigentechniek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie