Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-05-2000
Politieberichten van zondag 7 mei (13.00 uur) t/m maandag 8 mei (7.00 uur)

Heerenveen: Heerenveen haalt Champions League
Zondagmiddag wordt voor een uitverkocht huis de wedstrijd Heerenveen FC Den Bosch gespeeld. Heerenveen had aan 1 punt genoeg en dat werd in deze wedstrijd dan ook gehaald. Voor de wedstrijd was alles rustig. Ook de 250 meegereisde supporters van FC Den Bosch veroorzaakten geen moeilijkheden. Tijdens de wedstrijd werd een 28-jarige inwoner uit Den Bosch aangehouden. Hij had een suppoost van Heerenveen een klap gegeven, wat door hem werd ontkend en ook had de man een landelijk stadionverbod. Na de wedstrijd is de man op de trein gezet. Na de wedstrijd vond ook de huldiging van Heerenveen plaats. Naar schatting bezochten ongeveer 20.000 mensen deze huldiging, die zonder problemen verliep. Was een grandioos feest. De trein met Cambuur supporters, ongeveer 60 man, dreigde omstreeks 21.00 uur nog even rond in het eten te gooien, maar door de aanwezigheid van politie op het station, stapten zij niet uit en reisden door naar Leeuwarden. Omstreeks middernacht was het weer rustig in Heerenveen.

Elsloo: aanrijding
Zondag omstreeks 10.45 uur vond op de Butenweg een aanrijding plaats tussen twee motorrijders. Een man en vrouw uit Steenwijkerwold reden beiden op een motor. De man, 48 jaar, reed voorop. Op een gegeven moment remde hij af om rechts af te slaan. Zijn vrouw, 39 jaar, die achter hem reed bemerkte dit te laat en botste met haar motor tegen het achterwiel van haar man. De vrouw komt te vallen en is met letsel aan beide armen overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Ameland: mishandeling
Zondag tussen 01.15 en 01.45 uur werd een 23-jarige inwoner uit Nes-Ameland in een Bar Discotheek in Nes door een onbekende man met een bierglas in zijn gezicht gestoken. Het gevolg hiervan is dat de inwoner uit Nes zich onder doktersbehandeling moet stellen en hij 24 hechtingen in zijn gezicht krijgt. Tijdens het onderzoek werd in de loop van de morgen een 18-jarige jongeman uit Nieuwkoop aangehouden, doch hij bleek niets met de mishandeling te maken te hebben. Ook zijn vrienden, die gehoord zijn, bleken de mishandeling niet te hebben gepleegd. Het slachtoffer zou tijdens het dansen tegen een onbekende jongeman zijn opgebotst, die hem daarop heeft geslagen met een bierglas.

Allingawier: aanrijding
Zondag omstreeks 12.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Meerweg. Een motorrijder, een man van 48 jaar uit Amsterdam, schrok op een gegeven moment van een personenauto, die op de T-kruising van de Meerweg met de Meerweg onder Allingawier ten opzichte van hem van rechts kwam. De motorrijder remde krachtig en kwam daardoor met zijn motor ten val. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en kon naar behandeling weer naar huis. De motor is door een garagebedrijf afgevoerd.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg. Een zijruit van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een man van 24 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Zondag tussen 08.15 en 11.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Johan Mauritsstraat. De voordeur van de woning werd vernield. Uit de woonkamer werd een videorecorder en 50 cd's weggenomen. De bewoonster, een vrouw van 23 jaar uit Sneek, heeft aangifte gedaan.
Harlingen: aanrijding
Zondag omstreeks 15.55 uur fietste een 7-jarige jongen over de Hoogstraat. Op een gegeven moment begon hij te slingeren en raakte hij de macht over het stuur kwijt. Op het moment dat die jongen begon te slingeren, reed er een auto naast hem. Deze werd bestuurd door een 67-jarige man uit Leeuwarden. De jongen op de fiets werd geraakt door de buitenspiegel van de auto en viel op de grond. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en aldaar blijkt dat hij een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen en dat hij nog 24 uur voor observatie in het ziekenhuis moet blijven.

Drachten: man gewond
Zondag omstreeks 15.35 uur komt er een melding binnen dat bij het busstation aan het Knobeldorffsplein een man gevallen zou zijn, die daarbij gewond was geraakt aan de hals. De man, 26-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aldaar aangetroffen met oppervlakkige verwondingen aan de hals. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man vermoedelijk in het Reidingparkje ruzie had gekregen met een landgenoot en dat hij daarbij gewond was geraakt aan de hals. Het slachtoffer met deze landgenoot geconfronteerd, doch de mannen zeiden elkaar niet te kennen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de man mee te vallen en verklaarde hij dat hij van de fiets was gevallen. De man wilde geen aangifte doen. Diverse getuigen zijn gehoord, doch de man bleef bij zijn verhaal.

Leeuwarden: aanrijding
Zondag omstreeks 19.00 uur vond op de Goudenregenstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto. De verdachte, een man 60 jaar uit Leeuwarden, kwam vanaf de Groningerstraatweg en nam de bocht veel te ruim, waardoor hij in botsing kwam met een personenauto, die voor de kruising stilstond en werd bestuurd door een man van 37 jaar uit Leeuwarden. Na de aanrijding probeerde de verdachte er vandoor te gaan en terwijl hij achteruit reed, raakte hij nog een aldaar geparkeerde auto. De verdachte werd tegen gehouden en de sleutels werden uit zijn auto gehaald door de 37-jarige Leeuwarder. De verdachte bleek gedrongen te hebben en aan het bureau blies de man 965 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Baaiduinen: aanrijding
Zondag omstreeks 2045 uur vond een eenzijdig ongeval plaats te Baaiduinen. De bestuurder, een man van 35 jaar uit Midsland, raakte de man over het stuur kwijt en sloeg over de kop. Een bij hem in de auto zittende man en vrouw kwamen er bijna zonder kleerscheuren af. De vrouw kreeg een paar hechtingen in de arm. De bestuurder bleek gedronken te hebben en aan het bureau blies hij 725 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Drachten: vechtpartij
Zondag omstreeks 22.00 uur bleek op de Robijnekamp een man gewond te zijn geraakt. De man, 31-jarige inwoner uit Drachten, bleek een slagaderlijke bloeding te hebben opgelopen. Hij had op de Robijnekamp een ruit van een deur ingetrapt en daarbij de slagaderlijke bloeding opgelopen. Het slachtoffer was aldaar verhaal komen halen in verband met een ruzie die eerder op de avond had plaatsgevonden, tussen hem en een aantal anderen. (ging over het ophalen van een kratje bier) Deze ruzie was op een gegeven moment gesust, doch het slachtoffer kon zich hier niet mee verenigen en naar de Robijnekamp gegaan om verhaal te halen. Toen de deur niet werd geopend, werd hij kwaad en sloeg de ruit van de deur in, waarbij hij een slagaderlijke bloeding opliep. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. In het ziekenhuis maakte de vader van het slachtoffer moeilijkheden en hij is door het dienstdoende personeel naar buiten gewerkt. Er is geen aangifte gedaan.

Sint Johannesga: onder invloed
Maandag omstreeks 00.40 uur werd op de Hoge Dijk een automobilist gecontroleerd. De man, een 33-jarige inwoner uit Joure, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 440 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Franeker: onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Wijtze Ennemastraat eem bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner uit Franeker, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.
Sneek en Lemmer: bliksem inslag
Afgelopen nacht is de bliksem ingeslagen bij Brandsma Jachten aan de Eeltsjebaasweg in Sneek en in het politiebureau in Lemmer. Bij Brandsma was de bliksem ingeslagen in een meterkast. Het licht werkte niet meer en ook het telefoonverkeer lag plat. De brandweer, die ter plaatse kwam, behoefde niet handelend op te treden. In het politiebureau in Lemmer was de aardlekschakelaar defect geraakt, waardoor de stroom was uitgevallen en ook de telefoon niet meer naar behoren functioneerde.

Wanswerd: aanrijding
Zondag omstreeks 19.25 uur vond op de Iedyk een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een moeder en zoon fietsten over de Iedyk naast elkaar in de richting van Bartlehiem. Op een gegeven moment raakten zij met de sturen in elkaar en kwamen ze ten val. De moeder, 47 jaar uit Leeuwarden, raakte niet gewond, terwijl de zoon van 13 jaar met de ambulance werd vervoerd naar het ziekenhuis. Na behandeling kon de jongen het MCL-Zuid weer verlaten.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...