Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Van maandagmorgen 08 mei 2000
11:12 maandag 8 mei 2000

Bert Peters heeft persvoorlichting van maandagmorgen 08 mei 08.00 uur tot donderdag 10 mei 17.00 uur.
0591 662014 of 06 53238059

Meppel, verkeersongeval
Gistermiddag omstreeks 16.15 uur reed een 55-jarige man uit Franeker met zijn auto en caravan over de A 32 toen de combinatie ging scharen als gevolg waarvan de caravan op zijn kop kwam te liggen op de rechter rijstrook. Ongeveer 10 minuten is de gehele rijbaan afgezet door Rijkswaterstaat. Inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
Beilen, pinken onder vrachtauto
Vannacht zijn vermoedelijk als gevolg van het onweer twee pinken ontsnapt uit hun weiland aan de Twee provincienweg. Daar werden ze omstreeks 05.00 uur op die weg aangereden door de 28-jarige bestuurder van een trekker met oplegger. De pinken werden zwaar gewond en eindigen waarschijnlijk bij de slager. De vrachtauto werd zodanig beschadigd dat er een reparatiewagen bij moest komen. De eigenaar van de pinken is een 53-jarige man uit Hijken.

Anderen, ongeval motor
Reed gistermiddag omstreeks 15.00 uur een 39-jarige man uit Norg op zijn motor over de Provinciale weg. Zijn vrouw zat achterop. Onderweg had hij zijn aandacht bij zijn tanktas en ging daarbij naar links waarbij hij in aanraking kwam met een 35-jarige automobilist uit Rolde die hem aan te inhalen was. De motorrijder kwam te vallen en verbrijzelde zijn been. Hij werd naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Schoonebeek, ongeval met letsel
Reed gisteravond omstreeks 19.30 uur een 23-jarige man uit Zuidlaren over de Lauensteinstraat en stak zonder snelheid te minderen de Europaweg over. Hij was even afgeleid door zijn 14-jarig zusje die hem iets vroeg waardoor hij de kruising miste. Op de kruising botste hij tegen een 27-jarige automobilist uit Schoonebeek die vanuit de richting Nieuw-Schoonebeek de kruising naderde waarna hij tegen een betonnen paaltje tot stilstand kwam. Aanvankelijk leken er geen gewonden te zijn maar toen het 14-jarig zusje buiten de auto was werd zij onwel en ging op de voorstoel van de auto zitten. Daar werd zij door ambulancemedewerkers uit gehaald nadat de brandweer het dak van de auto had verwijderd. Zij werd voor observatie naar het scheperziekenhuis vervoerd.

Smilde, bedrijfsinbraak
Werd vannacht ingebroken in de werkplaats van een landbouwmechanisatiebedrijf aan de Leemdijk. De toegangsdeur werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er werd veel gereedschap weggenomen. Geschatte schade ongeveer f 10.000,-. Een 53-jarige man deed aangifte.
Ook werd in een loods aan de Leemdijk ingebroken en een hogedrukreiniger weggenomen. Ook hier werd de toegangsdeur geforceerd. Een 47-jarige man deed aangifte.

Hoogeveen, inbraak in school
Zag gistermiddag de toevallig passerende conciërge dat een deur van de school aan de Valkenlaan openstond. In de lerarenkamer was het een zooitje, er was bier en andere drinkwaren op de vloer verspreid. Een faxapparaat werd weggenomen.

Hollandscheveld. Uitslaande brand
Raakte gisteravond omstreeks 19.30 uur een rietgedekte schuur op een vakantiepark aan de Meerboomweg in brand. Volgens de 33-jarige eigenaar was een blikseminslag de oorzaak. In de schuur stonden elektrische gereedschappen en een motor. Alles ging verloren, de schade is niet bekend.

Emmen, politieman gewond door bijtende hond
Gisteravond omstreeks 23.15 uur ging de wijkagent een kijkje nemen in een woning aan de Torenvalk omdat hij vermoedde dat daar hennep gekweekt werd. Door een kennis van de bewoner werd hij binnengelaten. Toen hij de kamerdeur opende werd hij door een rottweiler in zijn hand gebeten en daarna in zijn been. Toen de hond een nieuwe aanval inzette schoot de agent de hond met zijn dienstwapen neer en verliet de woning in afwachting van een ambulance. Hij werd in het ziekenhuis behandeld waarna hij naar huis kon. Andere agenten troffen later in de woning de zwaar gewonde hond aan die door een dierenarts uit zijn lijden werd verlost. In de woning werd 55 wietplanten aangetroffen die bijna oogstklaar waren. De 20-jarige bewoner was niet aanwezig en moet nog worden gehoord.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie