Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams minister boos over taal op internetsite Euro 2000

Datum nieuwsfeit: 08-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

BERT ANCIAUX

VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, BRUSSELSE

AANGELEGENHEDEN en ONTWIKKELINGSSAMENWERKING 8 MEI 2000

Bert Anciaux: "Voetbal, een feest. voor taalhooligans"

Vlaams minister Bert ANCIAUX ergert zich aan de Euro 2000-webstek (www.euro2000.org). Voetballiefhebbers kunnen er terecht in het Frans, Engels en Duits, maar niet in het Nederlands. Enkele weken geleden reeds reageerde Vlaams parlementslid Sven Gatz misnoegd op de Nederlandsonvriendelijke webstek van de organisatoren van het Europees voetbalkampioenschap. De meertaligheid van de webstek is prima, maar het kan toch niet dat Euro 2000 geen rekening houdt met 20 miljoen Nederlanders en Vlamingen. Euro 2000 biedt nochtans een unieke gelegenheid om de Nederlandstalige cultuurgemeenschap internationaal te profileren. Via internet blijven we alvast op onze honger zitten.

Kan de webstek echt niet in het Nederlands? Met de komst van de voetballoges werd destijds herhaaldelijk de vraag gesteld of voetbal nog wel de volkssport is van de gewone man in de straat. Vandaag zijn Courtois en consorten verantwoordelijk voor het asociale karakter van Euro 2000. De supporters van de organiserende landen kunnen voor informatie op internet niet terecht in hun eigen taal. Courtois ontpopt zich daarmee tot de hooligan van de Nederlandse taal.

Het organisatiecomité van Euro 2000 verdient een rode kaart. Het zet haar grootste supportersgroep, Vlamingen en Nederlanders, buitenspel. Voetbal, een feest? Men moet geen polyglot zijn om te genieten van de baltoetsen van Wilmots, Strupar, M'penza, e.a. Maar wie in Nederland of Vlaanderen het voetbalkampioenschap online een warm hart toedraagt, komt met zijn Nederlands niet ver. Het eerste fluitsignaal klinkt alvast vals, tenzij Courtois toch nog de hoffelijkheid heeft om de Euro 2000-webstek in een Nederlands kleedje te steken.

Bert ANCIAUX
Vlaams minister

info : Steven Somers, woordvoerder van
minister Anciaux - tel. (02) 553 28 11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie