Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wandel- en fietsexcursies in Haagse Bos

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Excursies in Haagse Bos


Van dinsdag 9 t/m zaterdag 13 mei zijn er wandel- en fietsexcursies in het Haagse Bos onder leiding van boswachter Arjan van Ogtrop en landschapsarchitect Marcel Eekhout. De excursies zijn op verschillende tijden om zoveel mogelijk mensen de kans te geven. Ook is er een kinderexcursie, een aparte excursie voor basisscholieren en een diapresentatie voor senioren. Tijdens de excursies kan gepraat worden over de ideeën die tijdens de inventarisatiebijeenkomsten naar voren zijn gebracht. Deze bijeenkomsten waren het begin van het open planproces dat moet leiden tot een nieuwe visie voor dit gebied.

Het programma:

* Dinsdag 9 mei 12.00- 13.00 uur fietsexcursie. Onderwerp: wat is er te zien in de omgeving van de kantoren (Koekamp, Malieveld en kop Haagse Bos);

* Dinsdag 9 mei 14.00-15.30 uur diapresentatie voor senioren uit de wijk in wijk- en dienstencentrum Bezuidenhout. Onderwerp: wat is er te zien in het Bos en aan welke eisen moet het gebied voldoen willen zij het kunnen bezoeken?

* Woensdag 10 mei 14.00- 15.00 uur excursie voor kinderen (plus ouders). Onderwerp: welke onverwachte dingen kun je in het bos vinden, welke dieren en planten leven er? Wat wil je in het bos doen? Een speurtocht met de boswachter vanaf de Koekamp.
* Woensdag 10 mei 16.00-17.00 uur excursie voor jongeren in het basisonderwijs. Onderwerp: is het een saai bos of is er genoeg te zien en te doen? Welke aktiviteiten kunnen er plaatsvinden?
* Donderdag 11 mei 19.00-20.00 uur avondexcursie. Onderwerp: welke sferen zijn er te vinden, het bos heeft veel verschijningsvormen, waar is het prettig en waar niet?

* Zaterdag 13 mei 10.00- 12.00 uur fietsexcursie. Onderwerp: recreatieroutes en verbindingen naar andere parken in de omgeving. Wat voor groen is er in de eigen wijken en hoe komen ze bij het bos?

* Zaterdag 13 mei 14.00- 16.00 uur wandelexcursie. Onderwerp: de kwaliteiten van het Haagse Bos, de natuur, het gebruik en de landschapswaarden. Welke sferen zijn er in het gebied te vinden? Welke historische elementen en natuurwaarden zijn te herkennen?
Belangstellenden voor een excursie kunnen zich aanmelden via telefoon 3536588 of per e-mail (site Haagse Bos op www.denhaag.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie