Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Zalm heropent 3-jarige lening

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: MINISTER ZALM HEROPENT 3-JARIGE LENING


Persberichtnr.

00/103

Den Haag

04 mei 2000

minister zalm heropent 3-jarige lening

Overeenkomstig de emissiekalender voor het tweede kwartaal zal aanstaande dinsdag, 9 mei, de uitgifte van een volgende tranche van de 3-jarige lening plaatsvinden; de 4,75% lening 2000 per 15 februari 2003. De storting is op vrijdag 12 mei 2000 en de aflossing vindt plaats op 15 februari 2003.

De uitgifte vindt plaats volgens het toonbanksysteem via de Primary Dealers voor Nederlandse staatsleningen. De Primary Dealers staan vermeld op Reuters DSTAMENU, Bloomberg DSTA en de website van het Agentschap: www.dutchstate.nl. De eerste koers van uitgifte wordt bekendgemaakt op dinsdag 9 mei 2000 om 10.00 uur en de koers kan daarna doorlopend worden aangepast. Het streefbedrag van deze emissie is 1,5 à 2 miljard euro. Na de uitgifte zal het uitstaande volume meer dan 5 miljard euro bedragen, waardoor de lening zich kwalificeert als benchmark op MTS Amsterdam. Door middel van vervolguitgiften wordt beoogd het uitstaande bedrag tenminste naar 10 miljard euro te brengen. Indien en voor zover nog geen 10 miljard euro uitstaat, zal de liquiditeit worden gegarandeerd door een repo-faciliteit die ter beschikking staat aan Primary Dealers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie