Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-05-2000 3e Persbericht 8 mei 2000

Berichten uit de regio

Regio: Veel meldingen wateroverlast
Maandagmiddag en -avond zijn er bij de politiemeldkamer veel meldingen binnen gekomen over wateroverlast na enkele flinke onweersbuien. Tussen 17.00 en 17.30 uur was het noodweer vooral in Eindhoven Noord. Onder enkele viaducten van de John F. Kennedylaan stond veel water. Ook de fietserstunnel van de Aeneaslaan liep vol water. De tunnel werd afgesloten. Op sommige plaatsen gingen putdeksels drijven. Een uur later kwamen er meldingen uit Asten, waar in de Prins Bernhardstraat veel water stond, waardoor de weg verzakte en enkele autos beschadigd zouden zijn. In de Wilhelminalaan was veel water. In Helmond liep de Karel Doormanlaan onder. Op de Zeilbergsestraat in Deurne waren de putdeksels van de putten weggedreven. In Milheeze stroomde op het Kerkeind het water bijna in de woningen. In Best kwam het H. Hartplein onder water te staan. In de Eindhovense wijk Tongelre was ook veel wateroverlast. Hier kwamen meldingen van de Ruysdaelbaan, de Transvaalweg en de Memlincstraat, Frans van Mierislaan, Jan Tooropstraat, Jeroen Boschlaan, Stellenboschstraat en Tafelbergplein. In verschillende straten stond het water tot aan de gevels van de woningen. Door de straat rijdende autos veroorzaakten golven waardoor het water tot over de dorpels ging.

Eindhoven: Dubbele beroving
Een onbekende man heeft maandagmiddag om 17.45 uur op de Dommelstraat het polstasje van een 63-jarige man uit Geldrop afgepakt. Hij rende ermee weg. Het slachtoffer kreeg hulp van een 23-jarige Eindhovense vrouw die met haar fiets achter de dader aanging. Deze laatste pakte echter haar fiets af en ging er ook met de fiets vandoor. In de polstas zaten een portemonnee met fl. 250,= en allerlei pasjes en persoonlijke papieren.

Eindhoven: Vrouw in ziekenhuis na aanrijding
Een 32-jarige Helmondse vrouw is maandagmiddag in het Catharinaziekenhuis opgenomen nadat zij om 16.50 uur betrokken was bij een aanrijding op de Lijmbeekstraat. De vrouw reed in een auto en moest bij de Roosje Vosstraat remmen. Een 37-jarige Eindhovense autobestuurder die achter haar reed kon niet op tijd stoppen en reed tegen haar auto. De Helmondse vrouw is in het ziekenhuis opgenomen omdat zij zwanger is.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Maandag zijn in Eindhoven op enkele plaatsen snelheidscontroles gehouden.


- Tussen 9.35 en 11.15 uur is gecontroleerd op de Beemdstraat. Van de 513 passerende voertuigen reden er 62 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is hier toegestaan.


- Op de Eisenhowerlaan is tussen 13.25 en 14.15 uur gecontroleerd. Hier passeerden 497 voertuigen de radarapparatuur. 34 bestuurders deden dat te snel. De topper hier was 110 km/u. De maximumsnelheid is 80 km/u.


- Tussen 15.05 en 15.50 uur is gecontroleerd op de Luchthavenweg. Van de 170 passanten reden er 103 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was hier 109 km/u.

Eindhoven: Diefstal shovel
Vanaf de Luchthavenweg is tussen donderdag 16.00 uur en maandag 7.30 uur, een Shovel, merk Ahlmann, type AZ-10, kleur geel, weggenomen.
Helmond: Verkeerscontrole
De politie heeft maandagmiddag in de Heistraat en omgeving een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 13 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan waren er 9 voor het niet dragen van een helm, 1 voor rijden door rood, 1 voor het rijden over een verdrijvingsvlak, 1 voor de snelheid en 1 voor het niet dragen van de gordel.

Helmond: Hennepkwekerij
In een garage aan de Hortsedijk is maandagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Dat gebeurde omdat er een deur was opengebroken en mensen uit de buurt waarschuwden dat er was ingebroken. De hennep was al geoogst, maar de apparatuur is in beslag genomen. In de bij de garage behorende woning was een kwekerij in opbouw. Ook deze is ontmanteld. Alle goederen zijn vernietigd. De huurder van de woning is uitgenodigd om een verklaring af te leggen.

Son: Inbraak in een woning
Tussen maandagmorgen 2.00 uur en 9.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Koekoeklaan. Men kwam de woning binnen door verbreking van een lichtkoepel op het dak. Uit de woning zijn een computer met toebehoren, een televisie, videorecorder en stereoapparatuur weggenomen.

Nuenen: Man omgekomen bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Kruising Europalaan Vorsterdijk is maandagmiddag om 16.30 uur de 80-jarige F. Wallenta uit Eindhoven om het leven gekomen. De man stak in zijn invalidenwagen de Europalaan over. Een personenauto, bestuurd door een 36-jarige Eindhovense vrouw, reed hem hierbij aan. Zij kon niet meer op tijd remmen. De man is ter plaatse overleden.

Lieshout: Twee aanrijdingen op een plaats
Op de Molenheide zijn maandagmiddag in ruim een uur tijd twee aanrijdingen met gewonden gebeurd.


- Om 16.55 uur reed een 20-jarige man uit Gemert met zijn auto vanuit de richting Gerwen in de richting Lieshout. Hij kwam door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht en botste tegen een personenauto die uit de richting Lieshout kwam gereden. In deze auto zat een 41-jarige vrouw uit Gerwen en haar 8-jarige dochter. Na de botsing met de auto kwam de auto van de man uit Gemert tegen een boom tot stilstand. De man gebruikte zijn gordel niet. Hij is met hoofdletsel en been- en schouderfractuur in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De moeder en dochter zijn ook in dat ziekenhuis opgenomen met verwondingen aan hoofd, arm en buik.


- Om 18.05 uur gebeurde op dezelfde plaats weer een aanrijding. Een 27-jarige automobilist uit Zijtaart moest remmen toen de bestuurder van een auto voor hem plotseling remde om iemand uit te laten stappen. De man uit Zijtaart kwam op tijd tot stilstand. Een 26-jarige automobilist uit Malden, die achter hem reed remde ook op tijd, maar de 20-jarige vrouw uit De Mortel, die daar weer achter reed, niet. Zij reed tegen de auto voor haar en drukte die tegen de auto van de man uit Zijtaart. De vrouw uit De Mortel is met nekletsel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. De man uit Malden ging met rugklachten naar datzelfde ziekenhuis. Hij kon later op de avond het ziekenhuis verlaten. De bestuurder die plotseling stopte komt uit Lieshout en is 36 jaar oud.

Geldrop: Onderdelendief op heterdaad
Een 15-jarige Geldroppenaar is maandag om 17.05 uur aangehouden nadat hij in de fietsenstalling bij het station twee zijkappen van een bromfiets had gestolen. Hij beweerde dat de kappen eerder van zijn bromfiets waren gestolen, maar hij kon dat niet aantonen. De kappen zijn in beslag genomen. Na verhoor is de jongen naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie