Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ballast Nedam krijgt opdracht van 500 miljoen in Taiwan

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ballast Nedam

Ballast Nedam krijgt opdracht van 500 miljoen in Taiwan

Ballast Nedam neemt voor 500 miljoen gulden deel in de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Taipei en Kaohsiung in Taiwan, een van de grootste infrastructurele werken ter wereld. Afgelopen zaterdag is een overeenkomst getekend met de Taiwan High Speed Rail Corporation in Taipei.

Ballast Nedam International participeert in een deel van de in totaal 345 km lange hogesnelheidslijn. De bouwsom van dit 40 km lange deel bedraagt 1,7 miljard gulden. Het aandeel van Ballast Nedam bedraagt 30 procent of ongeveer 500 miljoen gulden. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Hochtief en de lokale partner Pan Asia Construction.

Bij de hogesnelheidslijn in Taiwan zullen de treinen met een snelheid van rond de 350 km per uur rijden. Het te bouwen traject bestaat bijna volledig uit viaducten en bruggen. Het ligt in het midden van de lijn bij de stad Taichung. De werkzaamheden starten deze week en zullen ongeveer vier jaar in beslag nemen.
Ballast Nedam ziet haar betrokkenheid bij dit megaproject als een bevestiging van haar internationale reputatie als bouwer van grote infrastructurele werken.

Voorts wordt door de Raad van Bestuur meegedeeld dat vorige week een betaling is ontvangen uit Saoedi-Arabië. Het ontvangen bedrag betreft circa 15% van de uitstaande vordering op het Peace Sun IX vliegveldenproject in Saoedi-Arabië. Toegezegd is dat de gehele vordering in 2000 zal worden voldaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie