Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 9-05-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten Stad en Regio

Dinsdag 9 mei 2000

Verdachten poging beroving aangehouden
In de Verlengde Visserstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 26-jarige man en een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van beroving van een 29-jarige Groninger. De politie kreeg een telefoontje van een passant die meldde dat er een beroving gaande was op de hoek van de Westersingel en de Verlengde Visserstraat waarbij gedreigd werd met een mes. Surveillerende politiemensen, die snel ter plaatse waren, zagen dat op die plaats een man door twee anderen gefouilleerd werd. De laatste twee werden onmiddellijk aangehouden. Bij onderzoek aan de kleding van de verdachten werd bij beiden een mes aangetroffen. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de 26-jarige verdachte het slachtoffer een mes op de keel heeft gezet voordat hij de kleding van de man samen met zijn maat doorzocht. Het slachtoffer liep daarbij een oppervlakkige wond aan de hals op. Doordat de politie snel ter plaatse was hadden de verdachten nog geen kans gezien om de beroving te voltooien. Ze hadden nog geen spullen van het slachtoffer afgepakt. Beide verdachten zijn ingesloten.
Man aangehouden
Omdat hij nog acht geldboetes had openstaan is een 24-jarige man uit Groningen vannacht door de politie aangehouden op de Floresstraat in Groningen. De politie was op het Floresplein na een melding over een vechtpartij tussen twee. Bij de komst van de agenten troffen zij geen vechtpartij aan. Wel reed er net een auto weg. Om na te gaan of de inzittenden mogelijk met de gemelde vechtpartij van doen hadden werd de auto in de Floresstraat gecontroleerd. Daarbij bleek dat de bestuurder nog bijna 1300 gulden aan boetes moest betalen. Hij had geen geld bij zich en is meegenomen naar het bureau en daar overgedragen aan de parketpolitie. Hij kan in totaal 48 dagen worden vastgehouden.

Grote schade bij klein ongeval
Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is gistermiddag slechts licht gewond geraakt nadat hij op de kruising van James Baldwinstraat en de Johan Ellenbergerstraat in Groningen werd aangereden door een auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Groningen. De bromfietser werd met bromscooter en al gelanceerd en botste eerst tegen het tuinhek van een woning en vervolgens tegen een voor die woning staande metalen lichtzuil. Die viel door de aanrijding om en ontzette een gedeelte van een garage bij een aangrenzende woning. De bromfietser liep slechts enkele lichte schaafwonden op. De bij de aanrijding betrokken auto liep lichte schade op.

Automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht in de Concordiastraat in Groningen een 42-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een politiecontrole, die werd ingesteld nadat de man een aantal bochten behoorlijk ruim had genomen, te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.1 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur heengezonden.

Jongen gewond na val met fiets
Op het Kardingerplein in Groningen is gistermiddag een 14-jarige jongen uit Bedum gewond geraakt na een val met zij fiets. De knaap reed, vermoedelijk met hoge snelheid, met zijn fiets van de skiberg af en kwam daarbij te vallen. Hij is door een ambulance met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Auto in brand
Een aan de Ernst Casimirlaan in Groningen geparkeerde auto raakte gistermorgen in brand kort nadat de 66-jarige eigenaar de wagen had gestart. De brandweer bluste de brand die in het motorcompartiment is begonnen. De auto liep forse schade op.

Glimmen: Kortsluiting in restaurant
In de keuken van een restaurant aan de Zuidlaarderweg in Glimmen ontstond gistermorgen, vermoedelijk tengevolge van kortsluiting in een elektriciteitsleiding, een hevige rookontwikkeling. Er ontwikkelde zich geen brand maar de brandweer moest er wel aan te pas komen om de kortsluiting op te heffen. Een 53-jarige medewerkster van het horecabedrijf is overgebracht naar een ziekenhuis omdat zij te veel rook had ingeademd.

Man aangehouden
In een woning aan de Visserstraat in Groningen heeft de parketpolitie gistermiddag een 55-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had nog geldboetes open staan voor een bedrag van bijna 2500 gulden. Die kon hij niet betalen. De vervangende gevangenisstraf is 34 dagen. De man is ingesloten.

Man aangehouden wegens belediging
Wegens belediging van een politieman heeft de politie gistermorgen op de Winschoterkade in Groningen een 29-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man bleek bij een gordelcontrole geen autogordel te dragen. Ook bleek hij geen rijbewijs bij zich te hebben. De gegevens van de man werden vervolgens via de mobilofoon nagetrokken om na te gaan of hij in bezit was van een rijbewijs en of zijn auto verzekerd was. Kennelijk duurde hem dit te lang. Hij werd kwaad en schold de betrokken politieman een aantal keren uit. Daarop is hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een geldboete van 500 gulden heengezonden.

Diefstallen en beroving opgelost
Met de aanhouding van een 26-jarige man uit Groningen heeft de politie een 9-tal diefstallen en een beroving in de wijk Beijum opgelost. De man werd op dinsdag 2 mei aangehouden in het Noorderplantsoen in Groningen op verdenking van beroving van een 19-jarige Groninger. Die werd op zaterdag 22 april op de Amkemaheerd in Groningen met een mes bedreigd en beroofd van een geldbedrag van 25 gulden. Het politieonderzoek naar aanleiding van die beroving wees in de richting van de verdachte. Tijdens het verhoor bekende de verdachte de beroving te hebben gepleegd. Ook bekende hij zich schuldig te hebben gemaakt aan een 7-tal winkeldiefstallen en twee bromfietsdiefstallen in de maand april. Bij twee supermarkten en een slijterij in Beijum stal de verdachten vlees, toiletartikelen en sterke drank. De spullen verkocht hij om aan geld te komen voor de aankoop van harddrugs. De bromfietsen nam de man weg aan de Onnemaheerd en aan de Claremaheerd. Bij onderzoek in de woning van de verdachte is één van de brommers teruggevonden. Die is teruggegeven aan de eigenaar. De andere brommer is nog spoorloos. Vermoedelijk heeft de man die verkocht. Van de gestolen winkelgoederen is niets terug gevonden. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
Regio

Hoogezand: bromfietsdieven aangehouden
Gisteravond werden op de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand een 17 en een 18-jarige inwoner van Groningen aangehouden, omdat ze op een bromfiets reden, die als gestolen gesignaleerd stond. De beide Stadjers werden voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De bromfiets zal zo spoedig mogelijk aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Eemshaven: werknemer licht gewond na val
Een 17-jarige werknemer van een buitenlands installatiebedrijf uit Slovenië is gistermiddag licht gewond geraakt toen hij tijdens werkzaamheden in de fruitterminal van de Eemshaven van vier meter hoogte naar beneden viel op de betonnen vloer. Hij was bezig een beluchtingsysteem op 10 meter hoogte te verwijderen. Vermoedelijk is hij tijdens het omhoog klimmen naar of het neerdalen van het werkplatform onderweg gevallen, waardoor hij kneuzingen opliep. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Bedum: dure contactlenzen
Een 18-jarige inwoner van Bedum kwam de diefstal van twee pakjes contactlenzen uit een winkel aan de Grotestraat in zijn woonplaats duur te staan. Toen hij door de detector liep ging het alarm af waarbij bleek dat hij de pakjes in zijn zak had. De politie nam de man mee naar het politiebureau waar na overleg met justitie de boete werd bepaald op 300 gulden. De contactlenzen moest hij uiteraard afgeven.
Blijham: meisje zwaar gewond door val op wegdek Een scholiere (lft niet bekend) uit Blijham is gistermorgen zwaar gewond geraakt toen ze met haar fiets ten val kwam, nadat ze was geraakt door een inhalende vrachtauto. Ze kwam daarbij het haar hoofd op het wegdek terecht. Ze is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Over haar toestand is niets bekend. Het meisje fietste aanvankelijk naast haar 13-jarige vriendin op de Hoofdweg in haar woonplaats. Bij het naderen van de vrachtauto wilden ze achter elkaar gaan rijden. Op dat moment raakt het rechterachterspatbord het fietsend meisje waardoor ze ten val komt. Haar vriendin komt ook nog te vallen, maar loopt daarbij slechts wat kneuzingen op.

Stadskanaal: gordelcontrole
Op de Amerikalaan in Stadskanaal zijn gistermiddag 14 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel (90 gulden boete). In totaal zijn 140 voertuigen gecontroleerd.

Hoogezand: alcomobilist
Een 27-jarige automobilist uit Wildervank is gisteravond op de Gorechtlaan in Hoogezand betrapt op het rijden onder invloed. Nader onderzoek gaf aan dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek zijn auto in een slechte staat van onderhoud te verkeren. Het kentekenbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bureau Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...