Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Treinrit Europa Expres rijdt voor verpakkingen

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS VERPAKKINGSCENTRUM

Europa Expres rijdt vandaag ook voor verpakkingen

De dag van Europa wordt door het Nederlands Verpakkingscentrum gevierd met een Europese treinrit. De zogeheten EE-expres doet alle stations aan die van belang zijn voor de recent van kracht geworden Europese Eisen ten aanzien van verpakking en verpakkingsafval. Deze zogeheten essentiële eisen gelden voor iedere verpakking en staan los van het Convenant Verpakkingen II en de diverse Groene Punt-systemen die de afgelopen jaren door de individuele lidstaten zijn ingevoerd. Een verpakking die aan de essentiële eisen voldoet, mag in geen enkel land van de Europese Unie van de markt geweerd worden. Met de essentiële eisen wordt, kortom, de Europese eenheid weer een stapje dichterbij gebracht. De EE-expres heeft ú als machinist: door in te loggen op de NVC-website www.nvc.nl en EE-expres aan te klikken kan iedereen in Europa voor zichzelf bepalen op welke stations gestopt gaat worden.

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) is de overkoepelende organisatie voor de verpakkingsindustrie, de verpakkende industrie, de distribuerende ondernemingen en de handel. De hoofdactiviteiten van de in Gouda gevestigde vereniging zijn informeren, opleiden, voorlichten en intermediaire dienstverlening.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie